Грозен скандал в ОбС Пловдив, поискаха дежурен психиатър

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
12:08 / 19.01.2017
13726
Изключително грозен скандал избухна в пловдивския общински съвет днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Поводът - искането председателят на Съюза на комунистите в България Павел Иванов да вземе под наем за 5 години общински имот на ул. "Мортагон" 1 за целите на фондация "Безсмъртния полк". Предложението не бе прието от местния парламент, но отприщи люти страсти. 

"Генерал Радев спечели и вие помислихте, че сте се изстреляли в Космоса", възнегодува бишият кмет на Пловдив и общински съветник от ГЕРБ Спас Гърневски.

Емоциналният му тон на моменти мина границите на добрия вкус, но Гърневски искаше да обясни, че преди няколко сесии Общинският съвет взе решение да бъде изграден Пантеон на загиналите български бойци, включително и на тези във Втората световна война. 

"Вие казвате, че не признаваме загиналите български войници, как няма да ми кипне кръвта", обърна се той към Ангел Иванов от БСП. 

"Прекланям се пред всеки български войник, загинал в която и да е война, защото той е пратен там от своите началници. Когато някои изкривява думите ми, всичко мога да издържа, но комунистически лъжи не мога."

Иванов обаче подхвърли, че явно на Общинския съвет му трябва дежурен психиатър. 

"На всички се извинявам, а за вашата наглост казвам, че затова хората ви наричат червени боклуци", не му остана длъжен Гърневски. 

Всъщност страстите взеха такъв връх, че председателят на местния парламент Савина Петкова заплаши Гърневски с изгонване. 

"Отстранете ме, няма да е за първи път", не падна по гръб обаче той. 



Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Инцидент в северната част на Пловдив!
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените
Затварят улици в Пловдив заради шествието на феновете на Ботев
Ясен е и третият хедлайнер на Hills of Rock
Оповестиха скандални схеми, по които ни "работят" от КАТ
Забравете за някои автобуси в късните часове, промените ще са фак...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).