Граждани на "Коматево" организират протест срещу църква

Автор: Цвети Тончева
Коментари (6)
17:35 / 14.05.2021
8075
Граждани на "Коматево" организират протест срещу сектантска църква, в  неделя, в 11 часа, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Организаторите пишат, че от църквата примамват децата с батут и бонбони, като в същото време намират това за много притеснително.

От винила, който е сниман, става ясно, че това е християнска църква "Жътвари“, която прави своите сбирки всяка неделя от 11 часа. Църквата има и официален сайт.

Кметът на район "Южен“ Костадин Язов каза, че от миналата година е запознат с дейността на тази църква. Информирали са го от Сдружение "Коматевци за Коматево“. Лично той е уведомил ДАНС и църквата е под постоянно наблюдение.

"Жалкото е, че по Закона за вероизповеданията регистрацията на такива църкви е разрешена и никой не може да попречи“, каза кметът.

Той посочи и още един такъв божи дом, но мюсюлмански, който се намира съвсем в центъра на града и разполага с хотел.  Дейността му е не по-малко притеснителна.

Виж коментарите (6)

Още по темата (2):
16.05.2021 Родители от Коматево: Не желаем това учреждение в квартала. От "Жътвари": Възпитаваме християнски ценности у децата
16.05.2021 Протест в Коматево срещу протестантска църква! Според хората тя примамвала децата с лакомства
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).