Градоначалникът каза защо има проблеми с таблата по спирките

Автор: Мариана Панчева
Коментари (9)
13:54 / 12.04.2016
7154
Почти две седмици след старта на новата система на градския транспорт кметът Иван Тотев коментира защо се е получило разминаването между очаквания и действителност, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Оказа се, че сме виновни за това, че сме анонсирали нещо, което по принцип не е било възможно да се случи, и сега се чувстваме като глупаци", заяви пред пловдивските журналисти днес той.

По думите му големият проблем се е оказал трудната комуникация с фирмата-изпълнител от гледна точка подаване на информация. Така например едва след срещата с испанците, провела се миналата седмица, е станало ясно, че стандартният период за въвеждане на такава система е 6 месеца.

"Най-вероятно 6 месеца е нормален срок, но защо никой не каза това в началото и ние се излагахме пред хората да обясняваме как на 1 април всичко ще тръгне? Затова сме най-ядосани." 

Тотев поясни, че в момента продължава отстраняването на проблеми, някои от таблата със слънчеви батерии прекъсват, за 60 автобуса пък е установено, че не са отчетени от ситемата и се проверява къде е грешката. По-пълна яснота ще има до около две седмици, посочи той. 

"Ако сме сигурни за себе си, че системата работи, но има друг фактор, то тогава може да минем към плащане на превозвачите по новата GPS система. В момента работим по двете системи, но плащането се извършва по старата. 

Когато сме сигурни, че новата отчита всички автобуси и даден автобус не е засечен, но не по вина на системата, то тогава ще пуснем заповед на превозвачите да им се плаща по новата система.

Тогава шофьорите ще са длъжни да си въвеждат кодовете, защото иначе няма да им отчитаме курсовете", коментира още Тотев. 

Виж коментарите (9)

Още по темата (1007):
02.05.2024 Бивш общинар: Какво пречи Пловдив да е като Монпелие и да има безплатен градски транспорт?
29.04.2024 Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
26.04.2024 Шофьорът, псувал контрольори, ще бъде наказан
26.04.2024 Шофьор от градския транспорт поиска да обърне джуките на
контрольорка
24.04.2024 Кондукторка показа доста неприличен жест към девойка в Пловдив
22.04.2024 Пловдивчанин: Лъжат ни!
Още новини от Новини от Пловдив:
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...
Доброволец от "Пловдив 112" търси помощ за сина си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).