Говори единият от обвинените за взимане на подкуп в УХТ Пловдив

Автор: Мария Морунова
Коментари (2)
12:58 / 19.04.2019
6069
Единият от обвинените за взимане на подкуп в УХТ Пловдив - проф. Симеон Василев даде обяснения пред съда днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg. По думите му изпитната работа на студента Боян Атанасов била в купа с изпитни работи на всички студенти. В единия й ъгъл имало написана тройка и той по инерция попълнил тази оценка в протокола и се разписал. Но в този момент видял, че на протокола пише "Механика втора част, проф. Симеон Василев".

"Но аз не преподавам по механика", поясни преподавателят и допълни, че други двама негови колеги преподават и те имат право да изпитват по механика. Това обстоятелство обаче го навело на мисълта, че има измама и отделил работата на Атанасов за проверка. Така и не стигнал до такава, тъй като бил задържан. Съдията по делото - Петко Минев, попита проф. Василев има ли идея въпросният студент дали се е явил на изпита на 12 май 2017 г.

Отговорът бе отрицателен, при което последва друг въпрос - как работата се е озовала при останалите. "Не знам, надявах се разследването да изясни", каза преподавателят. По отношение на другото обвинение срещу професора - за притежание на оръжие и боеприпаси, проф. Симеон Василев заяви, че са на друг преподавател - вече покойник - проф. Иван Иванов, с когото делели един кабинет.

"Той ми е казвал, че ловува и че имал разработка за ВМЗ Сопот. За намерените патрони имам две версии - или са на Иванов, или са подхвърлени, ако не успее първото обвинение", поясни преподавателят. Той отрича вина, заяви, че не познава студента Боян Атанасов, както и другия обвиняем по делото, но за посредничество Димитър Димитров. Делото продължава с обясненията на другите подсъдими - Димитров у Петьо Колев, обвинен отново за посредничество.

Виж коментарите (2)

Още по темата (33):
09.12.2019 Пловдивският апелативен съд се произнесе за професорите от УХТ
02.12.2019 Адвокат сравни прокурорски документ с "Алиса в страната на чудесата"
14.11.2019 Приключва сагата с подкупите в УХТ Пловдив
28.10.2019 Пловдивски професор завъртя двойка на студент и отсече: Много му е!
10.07.2019 Професорът от УХТ: Хем осъден, хем върнат на работа!
09.07.2019 Осъдиха преподавател от пловдивски университет за подкуп!
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).