Готвят фонд за подпомагане на летището

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:41 / 12.03.2008
1520
Създаването на специален фонд, който да съдейства за разкриване и поддържане на редовни международни пътнически полети от и до летище Пловдив, обсъждат в хотел "Санкт Петербург" представители на мениджърския екип на аеропорта и представители на пловдивския бизнес и местната власт. Присъства и министърът на транспорта Петър Мутафчиев. Идеята за създаването на фонда е на британска консултантска компания за летищни стратегии. Целта е в него да се събират средства, с които да се покриват част от летищнисте такси на чуждите превозвачи.

Няколко авиокомпании са изразили принципна готовност за полети до Пловдив при такса от 5 евро на човек, сега таксата е около 14, каза изпълнителният директор на летището Янко Янков. Предстои да се обсъди как точно да бъдат събирани средствата във фонда. Единият от вариантите е въвеждане на допълнителна такса върху хотелиерските и други туристически услуги.

Амбицията ми е от летище Пловдив да може да се лети до всяка точка на планетата, каза Янко Янков. Той прогнозира интерес към летището от нискотарифни авиокомпании. Амбицията на мениджърския екип обаче, е до летище Пловдив да летят и големи превозвачи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Прокуратурата се самосезира след отровените кучета в Пловдив
Крайният резултат от изборите в Пловдив е ясен
Вижте резултатите при 99.63% обработени протоколи в Пловдив облас...
Осъдиха 21-годишен младеж, фучал със 127 км/ч в Пловдив и заснел ...
ГЕРБ-СДС запазва лидерството в Пловдив, изненада в първата петица...
Сигнал от "Тракия": Ще плъзнат болести, ако не започне масово пръ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).