Голямото предпразнично пътуване на пловдивчани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
22:33 / 02.03.2017
4702
Голямото предпразнично пътуване на пловдивчани започна днес около обяд. Проверка на репортер на Пловдивската обществена телевизия показа, че хората предпочитат автобусния превоз пред железопътния. След 12 часа оживлението на автогара "Юг" беше очевидно. Почти всички пътуващи купуваха билети на място преди заминаването на автобусите, малцина бяха тези, които се бяха снабдили с билети предварително.

Традиционно преди големи празници с няколко почивни дни много хора се отправят на път. Повечето днес бяха с големи чанти и обемист багаж. Въпреки наплива обаче почти нямаше опашки пред гишетата за продажба на билети. 

"Най-натоварени са линиите до София и да близките до Пловдив градове. Интензивно е пътуване до Асеновград, Карлово, Хисаря", обясни началникът на автогара "Родопи" Любомир Апостолов.

Днес обаче не е натоварен ден за шофьорите по международните линии, а пътуващите за чужбина трябва да си купят задължително билети предварително. Най-голям е интересът към Германия.

"Най-много билети продаваме до Дортмунд и Кьолн. Има интерес и до Париж и Лондон. Обикновено пътуват цели семейства, които работят в чужбина. Напоследък се забелязват и много туристи, които идват в Пловдив заради европейската столица на културата. Има много испанци, които после се връщат в София", каза Димитрина Илиева-ръководител "Международен център". 

Пътуващите не крият, че предпочитат автобусите, защото пътуването е по-комфортно и често по-бързо от влака. Голяма част от хората са категорични, че няма да чакат последния момент за връщане и обмислят пътуване още в неделя на обяд. 


Източник: ПОТВ

Виж коментарите (1)

Още по темата (31):
06.03.2017 Сигнал за кражба от жилище е бил получен в Трето РУ
04.03.2017 Карикатуристи осмяха заслужено БСП заради 3-ти март
03.03.2017 Обърнато знаме засрами пловдивчанин
03.03.2017 Премиерът Герджиков: България е по-голяма от всички нас, да я обичаме като мечтателите на нашата история
03.03.2017 Кметът сред пловдивчани на 3 март
03.03.2017 Пловдив възпитава родолюбиво поколение, Бунарджика се изпълни с деца за 3
март
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).