Голяма петролна компания запорира близо 1 млн.лв. на "Градски транспорт"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
10:24 / 11.01.2013
5675
"Инса Ойл", една от водещите компании за производство и търговия на петролни продукти в България, е запорирала чрез съдия-изпълнител близо 1 млн.лв. от сметките на "Градски транспорт", научи репортер на Plovdiv24.bg

"Да, така е", потвърди информацията ни шефът на дирекция "Правна" в Община Пловдив Илиан Иванов. "Градски транспорт", чийто мажоритарен собственик е Ангел Батаклиев, дължи на "Инса Ойл" 930 000 лв. Сега компанията, чрез съдебен изпълнител, е уведомила Общината като трето задължено лице общинските компенсации на "Градски транспорт" да й бъдат превеждани във връзка с погасяването на дълга, разказа подробно Иванов.

На практика това означава, че оттук нататък градската институция ще изплаща ежемесечно между 50 и 70 000 лв. на "Инса Ойл", тъй като на толкова възлизат  общинските конпенсации на "Градски транспорт". 

В тази връзка ви припомняме, че само Plovdiv24.bg в края на миналата година писа, че Община Пловдив преведе по сметките на "Градски транспорт" 115 000 лв., за да могат настоящите и бившите служители на фирмата да посрещнат празниците. Решението Иван Тотев взе, след като днес в Общината част от бившите шофьори на фирмата на Батаклиев и зам.-кметът Александър Държиков разговаряха повече от час.

Сумата почти съвпадаше с общински компенсации на "Градски транспорт" за месеците ноември и декември. Поради влизане в сила обаче на друг изпълнителен лист, общината трябва да си "прихване" 115 000 лв. точно от въпросните дотации. Причината е съдебно дело, което градската институция е спечелила преди дни срещу фирмата. Очаква се Общината да си възстанови сумата на по-късен етап от време.

Днес шефът на дирекция "Правна" съобщи за репортера ни още, че становището за прекратяването на договора за "Градски транспорт" е подготвено от общинските юристи. В рамките на деня или най-късно в понеделник документът ще бъде предоставен на кмета Иван Тотев и той ще вземе окончателното решение във връзка с казуса.

Съвсем скоро се очаква и запорирането на контактната тролейбусна мрежа в града. Множество са кредиторите, като един от тях е и Община Пловдив. 


Виж коментарите (5)

Още по темата (244):
08.12.2022 Общината окончателно се раздели с "Градски транспорт - Пловдив" АД
05.12.2022 Петролен бос купува общинския дял в "Градски транспорт" на Батаклиев
04.03.2022 Защо Пловдив няма тролеи?
13.01.2022 Акциите на община Пловдив в "Градски транспорт" АД отиват при Георги
Самуилов
06.01.2022 Георги Самуилов е пожелал да купи акциите на община Пловдив в "Градски транспорт" АД
01.11.2018 "Градски транспорт" на Ангел Батаклиев има нов синдик
Още новини от Новини от Пловдив:
Порой се изля над Пловдив
Предупредиха жителите на район в Пловдив заради този мъж
Безплатна "синя зона" в Пловдив
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).