Глобяват подсъдима и адвоката й

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
10:16 / 15.10.2021
2066
Подсъдима и адвокатът й не се явиха на дело за принуда, придружено със заплаха за убийство. Двамата ще трябва да дадат писмени обяснения за причините за отсъствието си и ако не са уважителни, съдът ще им наложи санкции, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Отсъствието на подсъдимата Мария Петкова и защитника й Румен Нейков стана причина да не се даде ход на процеса вчера. В съдебната зала под стража беше доведен Александър Димитров и съучастникът му Валери Иванов, който е на свобода. 

Според обвинителния акт, Александър, Валери и Мария са принудили на 5-6 ноември 2020 г. чрез заплаха Симона Недялкова да им предаде вещи и сумата от 3100 лв., всичко на обща стойност 7972 лв. Деянието е било придружено със заплаха за убийство, като подсъдимият Александър Димитров бил въоръжен с пистолет.

Преди началото на съдебното заседание адвокатите обявиха, че подзащитните им заявили готовност да възстановят на пострадалата парите. Прокурорът отговори, че още от юли защитникът на жената обещал същото, но това така и не е направено до момента.

Съдията разясни на двамата присъстващи, че следващия път предстои разпоредително заседание, на което ще се реши как да протече процесът. Единият начин е по общия ред, с разпит на всички свидетели, при който наказанието е от 2 до 10 години. За Александър ситуацията е по-сериозна, заради притежанието на дрога (от 1 до 6 години затвор) и оръжие (от 2 до 8 години затвор). Вторият вариант е съкратено производство, при което присъдата се намалява с една трета, ако подсъдимите се признаят за виновни. Разбира се, съществува и вероятност съдът да ги признае за невиновни.

Следващото заседание е насрочено за 15 ноември от 14,00 часа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...
Репортерка на bTV излезе да пазарува за Великден в Пловдив, показ...
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Ето на това се казва нахалство
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).