Глобиха пловдивски превозвач заради икономии на рейсовете

Автор: Георги Василев
Коментари (1)
17:40 / 23.02.2020
13693
Фирма "Хеброс бус“ АД беше глобена с 200 лева за това, че превозвали пътниците от град Пловдив до село Руен с две коли, вместо с една, предаде репортер на Plovdiv24.bg. След като глобата премина през две съдебни инстанции, тя беше окончателно потвърдена от административния съд във вторник.

Цялата сага започнала на 05 август м.г. Тогава в около 06.50 часа било установено, че превозвачът не е извършил маршрутното си разписание от гр. Пловдив до с. Руен и обратно. Това било видно от пътен лист за съответния курс, който започвал от гр. Куклен, а не от селото.

Две седмици по-късно срещу фирмата бил съставен акт с 200 лева глоба. От дружеството подали жалба в съда и обяснили, че поради лошия път и малкото пътуващи наистина до гр. Куклен се използва един автобус, а от там до с. Руен – микробус, на който се прехвърлят желаещите. И за двете превозни средства се издавали отделни пътни листове.

Според районния съд, от всички събрани доказателства се констатира, че маршрутът е изпълнен съгласно разписанието, но с две превозни средства. Тоест отсъстват твърдяното нарушение, тъй като практически транспортирането на желаещи пътници от гр. Пловдив до с. Руен се е осъществявало по предвидения маршрут. Затова глобата била отменена.

От ДАИ решили, че няма да оставят нещата така и подали жалба срещу съдебното решение пред следващата инстанция – административния съд в Пловдив. Магистратите там прегледали отново всичко по казуса. Според приложеното като доказателство е маршрутното разписание, изрично е предвиден курс с начален час на тръгване от Автогара "Родопи" 6:15 часа при пристигане в Руен 6:50 часа. Видно от представените два пътни листа, санкционираното дружество не е спазило посоченото в маршрутното разписание разписание. Нито едно от двете превозни средства не е изминало заложения маршрут по начална и крайна точка и час. Следователно, липсата на изпълнение на описания в маршрутното разписание курс от нито едно от двете превозни средства води до несъмнения извод за извършване на вмененото нарушение.

Така решението на районния съд било отменено, а "Хеброс бус“ АД ще трябва да плаща наложената от ДАИ глоба.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).