Гласуваха назначението на д-р Дерменджиев за управител на КОЦ Пловдив

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
11:31 / 23.11.2021
2340
С 31 гласа "за“ Общинският съвет в Пловдив утвърди д-р Тихомир Дерменджиев за управител на КОЦ, предаде репортер на Plovdiv4.bg. Общинските  съветници от "Демократична България“ и БСП гласуваха "въздържал се“ - общо 11 гласа, тъй като, според тях, конкурсът е протекъл без да бъде представен одитният доклад на лечебното заведение и без комисията по назначението да зададе въпроси на кандидата относно нередностите, констатирани там, по времето, когато той е бил управител. По отзи начин няма яснота за бъдещата му концепция и дали тези нарушения не биха се повторили.

Според д-р Веселка Христамян резултатите от одита са меко казано "стресиращи“. Затова комисията е трябвало, по време на събеседването и на разговора с единствения кандидат, да го попита за концепцията му за развитие на лечебното заведение с цел да се избегнат последващи такива нередности. Д-р Христамян дори цитира някои от тях, като назначаването на хора с дублиране на дейности, платени строителни дейности, без да са били извършени такива и относно сградата и терена за линейния ускорител, която е била предназначена за един вид, а след това се е взел друг. Дали няма да се наложи отново ремонт за него. Всичко това, според д-р Христамян, засяга данъкоплатците на Пловдив и няма как да не се вземат предвид.

Стана ясно също, че д-р Калин Калинов, като директор на Общинското здравеопазване, не е предложил на вниманието на комисията по назначаване одитния доклад от проверката на работата на Комплексния онкологичен център.

Д-р Калинов поясни пред журналисти, че с въпросния одит са запознати Комисията по здравеопазване и двама зам.- кмета, информацията от него вече е публично достояние.

Комисията, на база на констатираното, трябва да излезе със свое решение. "Ние сме дали своите указания и ако те не бъдат изпълнени, всеки ще си понесе своята отговорност", каза още Калинов. Според него, всеки следващ управител на КОЦ наследява грешките на предишния и така отговорността се размива. Липсва приемственост, докато няма постоянно назначение там. Ето защо сега се очаква грешките да бъдат отстранени, да се поеме персонална отговорност и да не се продължава по този начин. 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (194):
27.01.2023 Д-р Йорданова от КОЦ-Пловдив: Само когато лекарят и пациентът "играят" заедно, лечебните начинания са успешни
08.11.2022 Лекар от КОЦ-Пловдив за новия линеен ускорител: Лечението е абсолютно
безплатно
01.11.2022 Д-р Славея Измирлиева, КОЦ Пловдив: Прецизността на изчисленията с този скенер е много висока
14.10.2022 Д-р Измирлиева, онколог: Всяко ранно откриване на карцинома на гърдата би довело до излекуване
27.09.2022 Новият линеен ускорител в КОЦ Пловдив - с нови планиращи системи за бързо започване на лечение
27.09.2022 КОЦ Пловдив вече разполага с линеен ускорител от последно поколение
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).