Гиньо Матев с декларация срещу купуването на гласове

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
13:12 / 20.09.2011
3366
Кандидатът за кмет на Пловдив от ВМРО-БНД Гиньо Матев излезе с официална декларация, с която призова всички свои опоненти и съперници на предстоящите Местни избори 2011 г. да подпишат "Меморандум за честна изборна надпревара", с което да се ангажират в борбата срещу купуването на гласове. Plovdiv24.bg публикува пълния текст на обръщението:

Уважаеми дами и господа,

Онзи ден по една от националните телевизии беше излъчено журналистическо разследване, което доказа, че купуването на цигански гласове е най-мащабно в Пловдив. Дори купувачите бяха посочени поименно - партиите, които вече трета година управляват Пловдив в коалиция. Основните действащи лица в тази позорна търговия са същите, които преди 3 години подмениха вота на пловдивчани от миналите кметски избори.

Три дни очаквах някоя от управляващите публично да отрече срамните факти. Все пак беше лепнато позорно петно върху честта на Пловдив. Три дни след излъчването на потреслото цялата държава разследване в Пловдив цари гузно мълчание.

Изобличените се правят, че нищо не се е случило. Заедно с това през последните седмици пловдивчани бяхме атакувани от оракули и шамани, които обявиха резултатите от изборите още преди да е започнала кампанията. Направен беше опит да се обезсмисли една от най-важните процедури на демокрацията. 

А истината е, че "пророчествата" зависят единствено от това колко си платил за по-висок рейтинг. С други думи, освен купувачи на цигански гласове, уличените от въпросната телевизия се оказаха и купувачи на рейтинги - елементарна, но с висока обществена опасност измама. Тя обърква избирателите и ги подвежда да гласуват за измамниците. Защото търговците на гласове искат пак да са на власт.

Аз не мога да преценя кое е по-омразно и противно на християнските вяра и морал - дали купуването на цигански гласове, или купуването на рейтинги. Но ако искаме Пловдив да следва Божиите пътища и най-сетне да спре икономическото си и социално сриване, ще се наложи всички ние заедно и много твърдо да се противопоставим на лъжата и измамата. Да се вслушаме във вътрешния си глас и масово отидем до урните на 23 октомври.

Но дотогава накърненото достойнство на пловдивчани заради разкритията на тази телевизия трябва да бъде възстановено. Съмненията, че тук изборите се печелят с нечестна игра, трябва да бъдат отхвърлени. Затова се обръщам към всички кандидати за кметове на Пловдив с предложение в Деня на независимостта 22 септември, в 9.00 часа пред Виенската сладкарница в центъра на Пловдив да подпишем "Меморандум за честна изборна надпревара".

Меморандумът да съдържа три основни ангажимента:

1. Да не се купуват рейтинги и гласове.
2. Да се състезаваме само по проекти и идеи за развитието на Пловдив.
3. Да не се използват лъжи, клевети и обиди срещу опонентите.


Убеден съм, че почтените кандидати за кметове на Пловдив ще ме подкрепят. Огромната част от пловдивчани ще бъдат съгласни да има такъв меморандум, а медиите да са гарант, че той стриктно ще се спазва.

МЕМОРАНДУМ ЗА ЧЕСТНА ИЗБОРНА НАДПРЕВАРА

Ние, кандидатите за кметове на Пловдив през 2011 г., следвайки християнските ценности и морал и в интерес на доброто име на нашия Пловдив и на пловдивчани, сме готови да спазваме правилата на честната изборна надпревара и се съгласяваме да приемем следните ангажименти:

1. Да не се купуват рейтинги и гласове.
2. Да се състезаваме по проекти и идеи за успешното развитие на Пловдив.
3. Да не се използват лъжи, клевети и обиди срещу опонентите.


Приемаме пловдивските медии да станат гаранти за стриктното спазване на горните правилата и безкомпромисно да разобличават онези, които ги нарушават.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (4)

Още по темата (764):
08.10.2012 ГЕРБ отваря нова страница в Калофер
08.10.2012 Румен Стоянов спечели частичните местни избори за кмет на Калофер
03.10.2012 Искра Радева: Подкрепете Лалка Драгоева за кмет на Калофер
28.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
27.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
20.09.2012 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Калофер Лалка Драгоева се срещна с пенсионери
Още новини от Новини от Пловдив:
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).