Георги Търновалийски приема италианска делегация от област Салерно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
07:20 / 27.10.2010
1570
Днес, в 11 часа в Заседателната зала на община Пловдив, зам.-кметът по европейски политики и социални дейности Георги Търновалийски ще приеме италианска делегация от област Салерно.

В състава на делегацията са д-р Дженеросо Андрия, евродепутат, съветник по въпросите на индустрията в провинция Салерно, председател на Филмовия фестивал "Джифони", кметът на град Фисциано Томазо Амабиле, Матео Ботоне - Президент на ІХ-та Европейска Комисия Провинция Салерно и на Асоциация за туризъм.

Делегацията е на посещение в България от 26 до 29 октомври. Целта й е да проучи възможностите за разширяване на участията в инициативи и проекти, които могат да бъдат финансирани от ЕС, за да се даде възможност за програмиране на конкретни инициативи за периода 2011-2012.

В рамките на визитата в България ще се проведат срещи в Посолството на Италия в София, в Италианския културен институт, с Асоциацията на италианските компании в България, с общини, университети и частни компании в градовете София, Пловдив и Перник.

Провинция Салерно е с над един милион жители и 158 общини на територия от 4923 кв. км. Около едноименната столица Салерно има важно пристанище, голям университет (с над 15 000 студенти и с 10 факултета), разнообразна индустрия (храни, зехтин, вино, домати, сирене моцарела, електроника, механика, строителство), изследователски център, логистични центрове и чудесни туристически атракции (Пестум, брегът на Амалфи, брегът на Силенто, Парко дел Диано).


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сведохме глави пред паметта на Ботев и загиналите за Свободата
Пловдив почете Ботев и загиналите за свободата на България
От Пловдив: Болезнен разказ на една почернена майка на моторист
Шофьор паркира в парк в Пловдив. Сигналът изпокара хората в мрежа...
ЧСИ пусна за продан цяла сграда с апартаменти в Пловдив, собствен...
Tройно скача цената на таксиметровите услуги в Пловдив, увеличава...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).