Георги Колев с онлайн платформа за прозрачно управление

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
15:05 / 17.10.2019
3282
В петък, 18 октомври, от 10,30 часа в предизборния щаб на ЗС "Александър Стамболийски" на бул. "Шести септември" 230 А ще бъде премиерата на онлайн платформа за прозрачно управление, изготвена от екипа на съюза. Платформата ще бъде представена от Георги Колев – кандидат за кмет на Пловдив, и IT специалисти. 

В града и в държавата се налага усещането за липса на прозрачност и справедливост, убеден е адвокат Георги Колев, кандидат за кмет от ЗС "Александър Стамболийски". Той поиска всички процедури, които се провеждат в Общината: обществени поръчки, процедури по възлагане и плащане по различни договори,търгове, комисиите и сесиите в Общинския съвет – всички те да бъдат онлайн.

"Подготвихме платформа, която вече е качена онлайн. Тя ще може да се тества от всеки един пловдивчанин. Платформата ще е електронна система за миниреферендуми, която има за цел да обслужва ОбС. Имаме дневен ред от 51 точки, като всеки един ще може да гласува и да съветва, както би направил, ако е общински съветник. Светът вече е дигитално село, ние не можем да живеем в пещера. Трябва да излизаме на светло от време на време", сподели кандидатът за кмет на Пловдив с номер 49 Георги Колев.

Онлайн система разполага с 4 основни функционалности - може да се проследят на живо сесиите на Общинския съвет, да се запознаят хората с дневния ред на следващата общинска сесия, както и да вземете отношение по темите от дневния ред и да гласувате по сходен на общинските съветници начин. Може да се проследят на живо общинските поръчки и отварянето на документите. Освен това е предвиден и мини онлайн референдум, където потребителите могат да гласуват и дискутират важни теми за нашия любим град.

Виж коментарите (0)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин
"Прослав" няма да е първият естествен резерват в Пловдив
Вече асфалтират улица "Петър Стоев"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).