Генерален план за движение ще моделира трафика

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
10:10 / 26.09.2009
4950
Конкурс за генерален план за организация на движението подготвя общината. Ще бъде обявен до края на месеца или най-късно до средата на следващия, съобщи заместник-кметът Руси Панчев пред репортер на Plovdiv24.bg.

"Някога е правен подобен план, но той отдавна вече не е актуален. Толкова важен е колкото и общият устройствен план на града, защото е основата, която служи за регулиране на движението. След пълен анализ на транспортните потоци ще се набележат конкретни мерки за облекчаване на трафика, като например належаща реконструкция на някои кръстовища", обясни Панчев. Този фундаментален за движението в града проект ще трябва да бъде приет от Общинския съвет.

Пътната инфраструктура и напрегнатият трафик заемат челно място сред основните проблеми, които пловдивчани в свободен порядък посочват при представителни социологически проучвания. Общината работи и над програма, включваща краткосрочни и дългосрочни мерки за облекчаване на трафика.  

Една от най-натоварените улици е "Васил Априлов". "Няма как да е иначе след като по два пъти всекидневно по нея минават над 250 междуградски автобуса към автогара "Юг". Искаме да ги изместим по крайните автогари, дори кметска заповед имаше, но не е лесно, след жалба на превозвачи беше отменена от Административния съд. Неправилно спрелите и паркирали коли също задръстват движението. Скоро един адвокат, като го санкционирахме, ме заплаши със съд, защото имал право да си спира и от двете страни на уличното платно. Ще направим многоетажни паркинги, но дали ще ги ползват нашите съграждани след като ще трябва да си плащат за това" - чуди се Панчев. 

Заместник-кметът Руси Панчев предложи: пловдивчани, които смятат, че имат конструктивни идеи за регулиране на потоците на движение, които да залегнат в бъдещия генерален план, да дадат своите конкретни предложения за решаване на проблема.

За целта Plovdiv24.bg създаде специална дискусионна група. За да напишете своето мнение, идеи и предложения по темата, влезте Тук.

Виж коментарите (6)

Още по темата (105):
13.04.2024 Заради "Марица" и "Родопи" искат да променят Плана за устойчива градска мобилност на Пловдив
04.04.2024 Поредна зона в Пловдив с еднопосочно движение
23.03.2024 Пловдивчанин: Искам по-бързо да стигна до работа, какви са тези светофари?
09.03.2024 Шофьорка се ядосва и псува, гази закона в еднопосочна улица
04.03.2024 Еднопосочно движение изнерви 10 000 души в Пловдив
24.02.2024 Слагат светофар на кръстовището, на което напоследък станаха най-много катастрофи
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).