ГЕРБ с питане до кмета на Община Марица за тръжни процедури и договори с 3 фирми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:26 / 15.09.2011
2815
"В колко тръжни процедури, организирани от Община Марица от началото на 2007-ма година до момента, са участвали фирмите "Дики" ЕООД, "Иди-87" ЕООД и ЕТ "ШАМИ - Димитър Атанасов", както и колко договора и на каква стойност Община Марица има сключени с всяка една от тях" - това питане до кмета на Общината Запрян Дачев входира за утрешната сесия на ОбС Марица председателят на групата съветници на ГЕРБ Атанас Георгиев.

Практиката показва, че при настоящото управление в Община Марица подобни питания остават глас в пустиня, коментират от ГЕРБ.

През юни 2010-та година Гергана Трендафилова от ГЕРБ поиска справка затова колко граждански договори е сключила Община Марица от началото на същата година и има ли служители, които освен трудови правоотношения, работят за нея и като консултанти. Малко по-късно Атанас Георгиев входира искания за предоставяне на подробни списъци на фирми и лица, извършвали дейности, услуги и строително-монтажни работи за периода от 2007 до 2010 година както по Закона за общестевените поръчки, така и по пряко договаряне. Поиска още да се посочат и сумите, които Общината е платила за извъшените от тях дейности. 

"Практиката на настоящото управление в Община Марица е подобни питания да остават глас в пустиня. С колегите получаваме или отказ за информация, или липса на конкретен отговор. Нека хората сами да си зададат въпроса защо", коментира председателят на групата на ГЕРБ Атанас Георгиев.

"В продължение на 3 последователни общински сесии имаше питане относно горните въпроси и фирми, но така и не получи отговор нито от кмета, нито от администрацията. Смятам, че е недопустимо подобно неглижиране на въпрос, свързан с парите от общинската хазна и че е крайно време всички, които сме свързани с Община Марица, да потърсим яснота по харчовете на управлението на г-н Дачев", коментира и председателят на групата на БЗНС Димитър Иванов. 

Дали ще получат отговор този път съветниците от ГЕРБ предстои да се разбере на сесията утре, чието начало е обявено за 10 часа.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хакнаха компютърната база данни на голяма компания за търговия с ...
Инцидент в градския транспорт в Пловдив
Шофьорът на камиона от катастрофата с цистерната е в болница
Събитие за зелен лайфстайл събира хора, каузи и отговорни бизнеси...
Арестуваха младеж, буйствал в затворен жилищен комплекс в Пловдив...
Борислав Инчев към кмета: Трябват решителни мерки срещу нарушения...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).