ГЕРБ отново издига Иван Тотев за кандидат за кмет на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
07:44 / 22.06.2018
14112
ГЕРБ ще заложи на голяма част от сегашните си кметове за местните избори, които трябва да се проведат през октомври догодина. Ще издигне и ще подкрепи и кандидати на други партии и инициативни комитети.

Сред кметовете, които ще се борят за пореден мандат са на София – Йорданка Фандъкова, Варна – Иван Портних, Бургас – Димитър Николов, Пловдив – Иван Тотев и Стара Загора – Живко Тодоров.

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов уточни, че окончателно решение все още няма. "Това е процес, който е в обсъждане, но за нас темата за местните избори е в подготовка 2-3 години преди това, а не 2 месеца преди изборите", каза Цветанов. Той допълни, че оценката за Фандъкова, Портних, Николов, Тотев и Тодоров е "изключително висока и това е оценка на местните хора". Ако се върнем 10 години назад всеки може да направи оценката как са се променили и София и Варна, Пловдив, Бургас и Стара Загора, каза Цветанов. Мога да кажа и Ямбол и Шумен, Търговище, Разград, Смолян, добави той.

Цветан Цветанов преценява настроенията по места и има срещи с партийните структури. "Хората, които имат качества и са допринесли за коренната промяна на средата за живот към по-добро, смятам че трябва да бъдат подкрепяни и да се съобразяваме с обществените нагласи", каза тойв. Даде за пример и "една малка община – Златоград и кмета Мирослав Янчев".


От 265 общини ГЕРБ има кметове в 130. В партията вече са почти готови със селекцията и за местата, където досега не са печелили.

Управляващите ще подкрепят или издигнат и кметове, поддържани на предните избори от "Реформаторския блок" и на някои места преговорите са почти приключили.

"Когато има успешни хора, които са издигнати от инициативен комитет, които в общи линии са показали, че могат да управляват, с които имаме добър диалог, смятам, че няма нищо лошо да бъдат подкрепени и такива хора", каза Цветанов за кмета на Свищов Генчо Генчев. Той беше независим кандидат, но бе избран с подкрепата на БСП. Цветанов припомни, че Генчев е бил в младежкото СДС и смята, че за него са гласували всички, които са искали промяна в Свищов. Генчо работи ежедневно за решаване на проблемите на хората, каза Цветанов и добави, че той и депутатите от ГЕРБ винаги са му помагали.

Източник: в. "Дневник"

Виж коментарите (23)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).