ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Френски шансони звучат в Деня на бастилията и на празника на Франция в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:37 / 11.07.2021Коментари (0)1519
©
Броени дни остават до старта на най-големият форум на френското музикално и песенно изкуство на Балканите -18-тото издание на Международния фестивал за франкофонска песен "Златен ключ" - Пловдив 2021, който тази година е под знака на 30 -годишнината от възстановяването на Алианс Франсез в Пловдив, когато през 1991 година тук отвори врати Генералното представителство на Алианс Франсез Париж за България и в града се установи и първият френски алианс.

"Проявите започват на 12 юли с творческо ателие между нашият музикален партньор "Арт Войс Център" с ръководител Румяна Иванова и френските таланти от Jessandwest“, споделя директорът на Алианса, Теофана Брадинска. Първият  концерт на 13 юли трябва да бъде изцяло съвместен, а френските музиканти да  акомпанират на българските таланти. Поради санитарната обстановка и участието на гости от Франция, Фестивалът тази година ще бъде отново на Южната тераса на ГДК "Борис Христов".

Той ще бъде открит от заместник - кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов и отново ще зазвучи химна на това събитие песента "Шан-з-Елизе" в специална джазирана версия в едно различно изпълнение на Кристина Карабельова и "Талантите на Франция" дует “Jessandwest".

На този Фестивал най-малката участничка Ния Нейкова е само на 9 години и  ще пее вече за "Живота в розово". Публиката ще може да се наслади на впечатляващи и завладяващи изпълнения на звездата с опит Ива Ичевска, на талантливите Йоана Ташева, която е на 10 години, на Георги Нейков на 18 години и Кристиан Павлов на 15 години и още таланти възпитаници на Арт Войс Център, които ще изпълнят популярни шансони, но със специално направен, много интересен съвременен аранжимент. В концерта ще вземат участие българските лауреати, печелили конкурса през изминалите години, като Марина Спасова, Надежда Димова и Йосиф Бъмбин. Юристи, фармацевти лекари. Те вече са с професии далеч от музиката, но остават в плен на френския шансон. 

Талантливата Венета Павлова от ЕГ "Иван Вазов" ще рисува на сцената, вдъхновена от изпълненията на участниците и мечтата за обучение по
©
специалността в реномиран френски университет. 

На 14 юли, за Денят на Бастилията - Националният празник на Франция ще пее големият победител за 2019 год. от проведения музикален формат по френската национална телевизия, "Талантът на Франция", който ще участва в Пловдив отново през 2021 година на нашия Фестивал, с концерт-рецитал. Това са чаровните двама братя близнаци  Джес и Уесли от  Jessandwest, които вече имат много приятели и почитатели в Пловдив.  Те ще очароват публиката със свои нови изпълнения специално подготвени за участието им в България, като и на този концерт няма да мине без изненади. Те ще бъдат поднесени от някои от българските изпълнители и ще бъдат много атрактивни.

Тъй като целият фестивал е под лабела "Празник на музиката" и тук, както и по цял свят, той се прави с изключителното съдействие на съответната община Пловдив, като концертите задължително са безплатни и входът за тях е свободен.

Началният час на концертите е 19,00ч.  Заповядайте  да се насладите на магията на френския шансон!







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: