Фиш за неправилно паркиране разгневи пловдивчанка

Автор: Васил Динев
Коментари (13)
12:22 / 21.02.2018
36680
Читателката на Plovdiv24.bg Дениз Христова се свърза с нашата медия, за да разкаже: "На 25.01.2017 година ми бе издадена глоба с фиш за неправилно паркиране съгласно член 4 "а" от "Наредба за реда за спиране, престой и паркиране на ППС на територията на Пловдив" /НРСППППСТГП/. Считам, че глобата е неправилна, незаконосъобразна, необоснована и крайно несправедлива.

Първо, бих желала да изложа като довод факта, че автомобилът ми "Алфа Ромео" с ДК № РВ 2390 СР е бил паркиран пред бизнес сграда "Капитъл Трейд Център", намираща се на бул."Асеновградско шосе" 4 Б до спортна зала Колодрума. Цитираният от служителя на ОП "Общинска Охрана" адрес, на който е регистрирано нарушението, а именно: бул. "Константин Величков" срещу Колодрума, е неверен - автомобилът ми не е бил на бул. "Константин Величков". 

Второ, бих желала ва Ви обърна внимание, че съм глобена за спиране пред пешеходна пътека, а такава няма пред бизнес сградата, където беше паркиран семейният ни автомобил.

След като получих покана за доброволно изпълнение, подадох заявление с вх.№ 17СГ250/12.07.2017 г. до кмета на община Пловдив за отмяна на фиша поради гореопоменатите факти. Г-жа Юлия Колева - началник Отдел АНД ме посъветва да постъпя така, въпреки че бях пропуснала 7-дневния законов срок да обжалвам фиша в съда. Тя също разгледа картата на Пловдив и заключи, че "нарушението" е ригистрирано на грешен адрес. 

На 19.07.2017 г. получих отговор от община Пловдив, че молбата ми е предадена за разглеждане от ОП "Общинска Охрана" Пловдив. До 09.02.2018 г. не получих отговор от ОП "Общинска Охрана" Пловдив и подадох ново заявление с вх. № 17СГ250/ 09.02.2018 г., срещу което получих ксерокопие на отговора им, който не беше достигнал до мен до момента. Прилагам документи.

Във фиша не е посочен точният адрес, на който е паркиран автомобилът, следователно не е налице хипотезата на чл. 39, ал. 2 от ЗАНН - а именно, че трябва да има точен адрес на мястото, на което е извършено нарушението. Без тези данни, административно наказващият орган абсолютно необосновано е достигнал до извода, че "МПС с марка "Алфа Ромео" с ДК № РВ 2390 СР е бил неправилно паркиран на бул."Константин Величков" срещу Колодрума". 

Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).