Фирмите, ремонтирали дадена улица, ще плащат обезщетения на пострадали заради дупки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
13:38 / 12.12.2011
3872
"Не можем да си позволим да плащаме по 100 000 лв. на година за регресни искове, заведени от застрахователи заради дупките по улиците", заяви категорично днес кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Затова той е възложил на Правната дирекция в Община Пловдив да изготви анализ за това какви средства институцията е изплащала досега като обезщетения относно дупките по улиците и всички щети, които са понесли гражданите от това. Градоначалникът иска да бъде направен регистър, от който да става ясно коя улица точно кога и от коя фирма е асфалтирана и по този начин отговорността за некачествената работа да пада върху фирмите, работили по въпросните улици, а не върху Главната община. 

Според изготвената докладна за 2010 г. Община Пловдив е платила 70 000 лв. за заведени такива регресивни искове, а за 2011 г. в момента тече анализ, но сумата със сигурност може би ще e по-голяма, допълни Тотев.

"Проблемът  е, че Община Пловдив не е възразила срещу нито един такъв иск и не е водила дело за негово оспорване. За това не обвинявам администрацията, а хаоса в нея, тъй като досега е нямало регистър, от който да се става ясно в коя година е асфалтирана дадена улица и какъв е гаранционният срок", каза още Тотев.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).