Фирма, провалила се в София, ще мъчи и пловдивчани?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (42)
16:34 / 09.12.2011
9870
На днешната пресконференция кметът Иван Тотев заяви, че е поканил в Пловдив фирмата, която изгради софтуера за записване в софийските детски градини. Явно Пловдив има намерение да интегрира подобна система, но защо точно фирмата, която тотално се провали в изработката на тази система, сега бива канена? Не е ли нормално да се проведе конкурс и да се избере тази фирма, която даде най-добри условия? С какво фирмата, провалила се в София, е "заслужила" да бъде поканена за същото в Пловдив?

Факт е, че Пловдив е едва ли не "силиконовата долина" на българския интернет, тук са се родили едни от най-популярните интернет проекти в родното виртуално пространство, тук са се родили може би най-много интернет специалисти. Тук има десетки фирми, които ще се справят много по-добре, от "избраната" софийска фирма и то по всяка вероятност на много по-ниска цена.

Според някои медии софтуерът за софийските детски градини е струвал около 200 000 лева. Според декларация разпространена от съветниците от ДСБ в Сфийския общински съвет, изработката е струвала на софиянци 383 549,15 лева! Тази сделка скандализира обществото, но фирмата така и не бе сменена, въпреки огромният им провал в столицата, а просто трябваше да си закърпят софтуера. Според търговския регистър въпросното АД има капитал от над 73 милиона лева.

Нека си припомним хронологията на този скъпо струващ провал.

Сайтът стартира на 04 февруари 2008 в 09:00. Само минута по-късно той се срина и бе недостъпен. От фирмата обясниха, че това е заради многото заявки (хора, които искат да влязат едновременно). Смешно и аматьорско оправдание за средноразредна фирма дори, камо ли за такава с претенции да изработва толкова важен софтуер. В същото време стана ясно, че за краткото време докато работи сайта в началото са успели да влязат и да се регистрират едва 24 човека!!!

В същото време, януари месец тази година става ясно, че Столична община иска да смени скъпоструващия провал, извинете софтуера и обявява конкурс за нов такъв.


Виж коментарите (42)
Още новини от Новини от Пловдив:
Последна информация за разпространението на коклюш в Пловдив и ре...
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).