Фирма на Георги Цанков ще храни децата в две пловдивски училища

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
17:28 / 02.03.2024
2482
Пловдивските общински съветници решаваха на сесията в четвъртък коя фирма да обслужва училищните столове в ОУ "Райна Княгиня" и СУ "Паисий Хилендарски". Темата е с продължение от предходни заседания на Общинския съвет, когато не беше дадено разрешение на директорите да сключат договори с фирмата на бившия председател на ОбС - Родопи Георги Цанков, която е победител в конкурсите, предава Plovdiv24.bg.

Днес председателят на ОбС Атанас Узунов обяви, че е постъпило уведомление от "Фууд деливъри експрес", че има постановление на прокуратурата за отказ да се образува досъдебно производство срещу фирмата. Припомняме, че компанията беше разследвана след сигнали за некачествени хранителни продукти. 

Фирмата на Георги Цанков "Фууд деливъри експрес" е обявена за победител за училищните столове и на основното, и на средното училище. От групите на "Браво, Пловдив" и ИТН официално заявиха, че няма да подкрепят предложенията. 

В крайна сметка и двете точки бяха прегласувани. При преброяването се оказа, че  подписването на договор за стола на ОУ "Райна Княгиня" събра 23 гласа "за", един "против" и 25 "въздържал се". След кратко прекъсване за уточняване на позициите последва гласуването за СУ "Паисий Хилендарски". Първоначално "за" гласуваха 25 съветници, "против" бяха 2, "въздържал се" - 21, а при прегласуването гласовете станаха съответно 26 - 2 - 21 и предложението беше прието.

Георги Цанков e бивш председател на Общинския съвет в "Родопи", сега съветник там. На местните избори бе кандидата за кмет от от дясноцентристка коалиция с участието на Обединени земеделци, БЗНС, ВМРО, РБ и гражданско сдружение ФОРОР, но не бе избран.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
От днес за две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).