Ето защо убиха Митьо Лудия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
21:46 / 05.12.2015
32826
След като месеци наред се спрягаха какви ли не версии за смъртта на Димитър Стоянов, известен като Митьо Лудия, криминалист най-накрая проговори пред репортер на "Шоу". 

Ченгетата са установили, че той е бил застрелян заради откраднат ТИР с цигари. Крадци на Митьо задигнали тира с папироси на стойност 300 хиляди лева. Тежковозът е влязъл от Турция за България през митница Свиленград. 

Контролът над тези тирове и специално над задигнатия държали столични представители на ъндърграунда, а не прословутият Паскал от Хасково, както писаха няколко медии. 

Крадците са поискали откуп 10% от стойността, за да върнат цигарите. След инфарктно съвещание откупът е бил платен, но стоката не била върната. Представител на рекетираните се свързал с Лудия и дал ултимативен срок незаконните цигари да бъдат върнати. Крадците обаче и този път не изпълнили разпорежданията, заради което Лудия бил "плануван" за отстрел. 

Нито той, нито хората му вярвали, че заканата ще бъде изпълнена, и то така скорострелно.
Така, за назидание на крадците и като урок за непослушните, в края на януари неизвестни килъри изстрелват куршуми в тялото на Митьо и избягват.

Когато се стреля в парк "Лаута" в Пловдив, където се намира жилището на семейството на жертвата, съседите в началото си мислят, че гърмят бомбички.

Малко по-късно случайно минаващ комшия вижда тялото на 33-годишния ММА борец проснато по гръб, цялото в локва кръв. Когато лекари и полиция пристигат, Димитър Стоянов вече е издъхнал.

Той е имал шанс да живее, ако след първите изстрели, които го улучват, е обърнал гръб и избягал в кооперацията. Лудия обаче тръгва с голи ръце срещу килърите. Гледал ги в очите. 

Следва втора безпощадна тирада в гърдите, която го просва мъртъв. Колата на екзекуторите е намерена опожарена и със заличени следи в близката горичка. Там те са дебнали дни наред, за да улучат момента. По-късно се оказва, че автомобилът е бил откраднат от мъж от Благоевград и е обявен за издирване.

Това бе първото убийство от 15 години насам в Пловдив. Екзекуцията потресе ъндърграунда. Спрягаха се много версии. Отпаднаха тези, че Лудия се е занимавал с продажба на проститутки, на дрога и какво ли още не. 

Последната официална версия бе, че той е дал голяма сума на заем на бизнесмен, който просрочил срока за връщане и затова предприел фаталните стъпки.

Тази версия също отпадна. Лудия наистина дал голям заем от заложната си къща на известен бизнесмен и парите не му били върнати, но човекът нямал общо с убийството, установили ченгетата. 

Сега обаче има категорични доказателства, че крадците на Лудия, които са взели рекета, а не са върнали стоката, са причина за убийството му, разкри нашият източник.

Междувременно каналът за внос на незаконни цигари сериозно е зациклил, след като под ръководството на тогавашния шеф на пловдивската полиция Пламен Узунов и на Окръжната прокуратура бяха разбити няколко канали и арестувани десетки митничари, които са работили като организирана престъпна група.

В момента контрабандата от Турция за България на нелегалните папироси е сведена до минимум. Търсят се пробойни на други места, за да заработи отново алъш-веришът на пълни обороти. "Контрабандата носи на задкулисни фигури годишна печалба от милиони левове и си е подсигурила стабилно лоби. Така че трудно може да се пресече!".


Виж коментарите (6)

Още по темата (36):
22.01.2021 Роси Черногорова, вдовицата на разстреляния в Пловдив Митьо Лудия, върти любов с бившия мъж на Маги Желязкова
30.01.2015 Преди разстрела: Лудия прибрал 60 бона, за да върне ТИР с цигари
25.01.2015 МВР за убийството на Димитър Стоянов: Нещата за нас са ясни
25.01.2015 Спешна среща в МВР, разкриха две убийства
21.01.2015 МВР и Прокуратурата: Рано е да се разкрият последните убийства
20.01.2015 Над 20 души са разпитани до момента за убийството на Димитър Стоянов -
Лудия
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).