Ето защо Общината вече не дава пари за басейна на СУ "Димитър Матевски"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:16 / 12.06.2018
6926
В края на 2017 година е изтекъл 7-годишният период, в който общинската администрация е дофинансирала училищния бюджет на СУ "Димитър Матевски" с 30 000 лева за поддръжката и експлоатацията на басейна в училището. Тези 30 000 лева са устойчивост по реализиран проект за реконструкция на басейна на училището по оперативна програма.

След края на 7-годишния срок за дофинансиране, тоест от 2018 година, отпада задължителното условие за тази устойчивост, както и ограничението за училището да реализира собствени приходи от ползването на басейна. Тоест училището само може да финансира поддръжката на басейна като го отдава под наем.

Към момента от страна на училището има предприети действия за отдаване под наем на басейна. Директорът на СУ "Димитър Матевски" не бе открит за коментар и повече подробности има ли желаещи за вземат под наем съоръжението и да го поддържат.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).