Ето я чаровната млада дама, която е най-добрият млад предприемач в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:22 / 22.03.2017
5308
Иванина Черкезова е "Най-добрият млад предприемач" на Община Пловдив за тази година. Младата дама и нейният екип спечелиха престижната оценка на журито и наградата от 7000 лева за идеята им за приготвяне на безглутенови продукти. Наградата беше връчена от Георги Титюков, заместник-кмет "Спорт, младежки дейности и социална политика" и Гергана Джугларска, дирекция "Младежки политики" към Министерството на младежта и спорта по време на официална церемония вчера вечерта в Гранд хотел Пловдив.

"Благодаря на община Пловдив, че хареса и повярва в идеята ни, че ни помагате да сме по-близо до осъществяване на мечтата ни за изграждане на обект, където да приготвяме нашите вкусотии", заяви развълнувано Иванина. Бизнес проектът е насочен за консумация от хора, които са алергични към глутен, а асортиментът им включва ръчно изработени солени и сладки продукти, солети, бисквити, кексове и други.

"Щастлив съм, че този конкурс успя да се утвърди и да се превърне в традиционен", приветства Георги Титюков. "Ако днес не сте сред наградените, може да участвате и догодина с нови и още по-интересни идеи", увери заместник-кметът.

Втора награда и 4000 лева грабна идеята на Николай Чотров за производство на плазмов котлон. Той е в 12 клас и учи технологии и софтуер. Сподели, че вече е говорил с две големи вериги магазини за черна и бяла техника, където ще има възможността да продава своя иновативен продукт. По време на провеждането на отделните етапи от конкурса, той и неговият сътрудник нагледно показаха котлон, който използва плазма и който консумира ток колкото едно зарядно на телефон. Той уточни, че котлонът може да се вгражда в кухненски плот, но може и да се използва самостоятелно.

По време на церемонията бяха дадени и две трети награди от по 2000 лева - на Росен Чакъров за идеята му за демо кулинарна академия и на екипа на Бирсен Алиманова за техния проект "Книгосвет", с помощта на който може да се осветяват страниците на книгите, така че да може да се чете вечерно време в тъмното.

Поощрителни награди - радиореклама и езиков курс, спечелиха съответно Росен Чакъров и Николай Чотров. Всеки един от участниците получи поощрителна награда от спонсорите. Конкурсът се провежда за 8-ми път от Община Пловдив и цели да подпомогне финансово идеите и бизнес плановете на амбициозни младежи от Пловдив.


Виж коментарите (0)

Още по темата (41):
27.03.2024 Общината приема документи за конкурса "Най-добър млад предприемач на
Пловдив"
17.03.2023 Стартира конкурсът "Най-добър млад предприемач на Пловдив"
30.11.2022 Наградиха победителите в конкурса "Най-добър млад предприемач" на
Пловдив
02.07.2021 Тя е най-добрият млад предприемач в Пловдив!
28.02.2021 Стартира поредното издание на "Най-добър млад предприемач на Пловдив"
04.06.2020 19-годишен е най-добрият млад предприемач на Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).