Ето къде ще строят нови центрове за настаняване на деца от домовете

Автор: Мариана Панчева
Коментари (1)
17:30 / 25.03.2018
6919
Деинституционализацията в Пловдив продължава на 4 нови адреса, научи Plovdiv24.bg.

В момента Община Пловдив търси изпълнител и консултант на необходимото строителство и ремонти по проект "Изграждане на ефективна социална инфраструктура за предоставяне на 7 нови социални услуги в Община Пловдив“. Той е на обща стойност 2 391 600 00 лева (с ДДС), финансирането е по ОП "Региони в растеж".

Обектите, които трябва да се реконструират, за да предоставят новите услуги са следните: 

На ул. "Димитър Цончев" 11 ще се разкрият три центъра, предоставящи услуги в общността и семейната среда - Център за обществена подкрепа, Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства и Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства;

Следващият обект се намира на ул. "Стоян Михайловски" 13. В две сгради там ще се разкрият Център за настаняване от семеен тип за деца с капацитет 12 места и Преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст;

Шестата услуга ще се разкрие на ул. "Петрова нива" – там ще се реконструира сграда, която ще се пригоди за Център за настаняване от семеен тип за деца с капацитет 12 места.

А седмата услуга е разкриване на наблюдавано жилище, което ще бъде ситуирано в апартамент в "Тракия". Планът е в него да бъдат настанени четирима младежи без увреждания на възраст от 18 до 21 години, напуснали институциите, ще им даде възможност да се адаптират към живота.

Продължителността на 24 месеца, крайният срок е 29 януари 2020 година. 

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).