Ето как решават проблема с паркирането в "Капана"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
17:08 / 10.09.2016
7610
Решават проблема с паркирането, след като бе взето решение за разширяване на пешеходната зона в "Капана", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В тази връзка на сесията си във вторник Общинският съвет трябва да гласува изменение в Наредбата за спиране, престой паркиране на територията на община Пловдив. 

Повод за представяне на предложението са мнения и предложения на пловдивчани, с които се изисква уреждане на проблемите за паркиране при разширяване обхвата на пешеходната зона в централната градска част и по-специално - улица "Абаджийска", ул. "Кирил Попов", ул. "Криволак" и ул. "Константин Стоилов". 

Отчитайки местоположението, обществената значимост и използването на тези улици, може да се направи обосновано заключение за необходимостта от предприемане на действия за включването им в обхвата на "синя зона", се посочва в обосновката на предложението. 

След включването им в зоната за кратковременно паркиране и след извършване на необходимите законосъобразни действия от страна на експертния съвет към комисията за безопасност на движението, същите ще станат част от "зелена зона", което ще даде възможност на собствениците на автомобили в посочената част на града да бъдат включени в категория "Правоимащи". 

Така за собствениците и обитателите на жилища, в който район се предвижда въвеждането на новия режим, ще се осигури възможност за паркиране на автомобили в обхвата на "синя зона" и "зелена зона", с всички произтичащи от това права.

В тупиковата част на ул. "Абаджийска" ще се урегулира движението, включително с вертикална маркировка и ще се използва за осигуряване денонощно на паркоместа, които ще се ползват от собствениците на жилища.

След реализиране на тези действия в района ще бъде осигурено право на пряк достъп до имотите, при уведомителен режим, в случаите на възникнала необходимост от навлизане на автомобили в пространствата, в които достъпът ще бъде ограничен, посочват от Общината.

Виж коментарите (0)

Още по темата (87):
20.04.2024 Завръщането на мутрите: Безобразия в "Капана" по тъмно
06.04.2024 Ново заведение в "Капана" забрани чалгата
11.03.2024 Историк: "Капана" бе нещо като обществена тоалетна. Сега е една от емблемите на Пловдив
06.02.2024 След публикация на Plovdiv24.bg: Масови проверки в "Капана"
09.07.2023 Пловдивчанка: Не бих искала някой ден да прочета, че е убит човек
28.06.2023 Нахални бизнесмени превзеха "Капана"
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).