Емилия Масларова бе на работна среща в община Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:31 / 01.12.2007
1894
Зам.кметът по общинска собственост и временно изпълняващ длъжността кмет на Пловдив Петко Атанасов се срещна с министър Емилия Масларова, Гергана Дрянска -изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане и Росица Стелианова - зам. изпълнителен директор на Агенцията по заетостта.

На първата работна среща между представителите на министерството и общината, бе уточнена спешната необходимост за осигуряване на работа на близо 1500 души безработни, най-вече от Столипиново и Шекер махала. От първи януари социалното подпомагане на получавалите го над 16 месеца, ще бъде спряно.

„Дръжавата не може да дава безкрай социални помощи"- каза министър Масларова и добави, че идеята е да се осигурява работа на хората, да се подпомагат децата в детските градини и ясли, както и бизнеса, който поема част от осигуровките на работещите.

В Пловдив от тези 1496 души, 68 вече са настанени на работа; 72 -ма са отказали каквато и да е работа, а 300 са отказали поради обективни причинни поради заболяване.

Тревожното според министър Масларова, е че повечето от тези безработни са неграмотни. 635 души са без образование; 705 с начално образование, 135 с основно; 19-със средно и едва четирима са с полувисше образование.От Бюрото по труда в Пловдив са предвидили 622 души от тях да работят по различни програми; 548 да минат ограмотителни курсове, а 50 курсове по квалификация.

Петко Атанасов и зам.-кметът по социални дейности Красимир Ангелов.споделиха свои идеи за проекти, в които общината да бъде и работодател.

В сряда ще се състои работна среща на ниво експерти от представители на общината и социалното министерство за уточняване на приоритетните социални проекти до края на годината.



Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).