Елитен ресторант в Пловдив не се даде на данъчните!

Автор: Георги Василев
Коментари (33)
13:58 / 15.05.2020
98515
Фирма "Мусони България“ ЕООД, която стопанисва ресторантите "Хемингуей“ и "Мемори“, успя да надвие Националната агенция по приходите в съдебна битка и да си спести наложената от данъчните глоба от 1000 лева заради нередности с оборота, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Служителите нахлули в ресторант "Мемори“ в началото на миналата година. Веднага отчели касовия апарат, който показал междинен оборот от 808,60 лв. Веднага започнал тараш в ресторанта – всички служители на ресторанта трябвало да предоставят наличните в тях пари и да ги преброят, а един от данъчните започнал да отваря шкафовете зад бара.

Там имало метален сейф, в който бил намерен плик с около 2000 лева и чашка с капаро. Общо парите, които били събрани били 2948,20 лева. Тъй като имало разлика, а касовият апарат разполагал с функции "служебно въведени“ и "служебно изведени“ суми, данъчните веднага написали акт за 1000 лева на фирмата.

По-късно било издадено и наказателно постановление, срещу което от ресторанта подали жалба в съда.

Пред магистратите данъчните заявили, че не могли да кажат, дали действително парите от сейфа са били от касата на фискалното устройство. Бил разпитан и един от готвачите, който бил на работа по време на проверката. Той потвърдил за наличието на сейф, в  която съхранявали накити, пари, ценни вещи на служителите, сред които имало и негови лични пари около 2500-3000 лв.  Същият към момента на проверката, работил като готвач, но не разбрал,че се извършвала такава и не бил потърсен за контакт.

Според съда, не може да се направи категоричен извод, че всички намерени пари са били служебни. "Не се доказа по безспорен начин ангажираната административно-наказателна отговорност на дружеството за така установено нарушение, поради което процесното наказателно постановление следва да бъде отменено“, пише в мотивите на съда.

Така санкцията била отменена, а от НАП могат да обжалват пред административния съд.

Виж коментарите (33)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).