Екзотични папагали гостуват в Пловдив до 15 ноември

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:40 / 16.10.2015
3243
Единствената по рода си изложба на над 20 вида екзотични папагали започва националното си турне от Пловдив. Живата експозиция във формат "Macaw Garden Show", която включва птици от три континента /Африка, Австралия и Южна Америка /ще остане в града на тепетата 30 дни - до 15 ноември, след което ще отпътува за София. 

Това съобщи при откриването й в търговски комплекс "Форум Тракия" Димитър Димитров от "Идеята МИ", организатор на изложбата. Той уточни, че в момента вървят преговори за експонирането й в Букурещ и Будапеща. Залата, където са разположени пъстрите експонати, ще бъде отворена от 10,00 до 20,00 часа всеки ден. 

Шоуто е уникално не само поради разнообразието на видовете, а и от факта че птиците са поставени свободно и не са в клетки. Екзотичния дизайн и декори допринасят още повече за усещането, че си в истинска джунгла. 

Това, което може да видят пловдивчани и гостите на града, са представители на видовете Жако, шест вида Ара, няколко вида какаду и един много рядък папагал от вида гуаруба - златен папагал. Птиците не крият радостта си от близостта с хората, закачливо подхвърлят думи и фрази или весело се поклащат в танц. 

Организаторите споделиха, че в Европа рядко може да се види подобна изложба с толкова много видове, и то без клетки. Призивът е ясен: Ела в джунглата и виж папагалите - живи. Организаторите подчертаха, че най-ценния папагал не е този, който струва най-много, а този, който ти е най-присърце и за който можеш да се грижиш най-добре.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Непълнолетни със срамна постъпка в Пловдив
ГЕРБ в "Тракия" с доброволческа инициатива в "Парк 2019"
Официално: Съобщиха скоростта на джипа от катастрофата с двама за...
Безцеремонно паркиране върху новите павета на ремонтираната Градс...
Синдикалист: Когато разбрахме за случая, бяхме шокирани
Верижна катастрофа на Околовръстното на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).