Експерт: На пътя се води война, Пловдив е в челото на антикласация

Автор: Мариана Панчева
Коментари (19)
12:56 / 27.04.2016
8589
15 младежи на възраст от 18 до 25 години са загинали в тежки катастрофи само от началото на годината в страната, 279 пък са ранените - повечето от тях тежко, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Данните изнесе старши комисар Благородна Макева, зам.-директор на Главна дирекция "Национална полиция" на форум, целящ популяризиране безопасността на пътя сред пловдивските туденти. 

По думите й превишена скорост продължава да е убиец номер едно на пътя - 50% от всички смъртни случаи и 37% от всички катастрофи през миналата година са причинени по този показател.
 
На второ място се нарежда отнетото предимство, следва карането в насрещното движение и отнемане предимството на пешеходци.

Пловдив е един от градовете с най-висок пътнотранспортен травматизъм, посочи още ст. к. Макева - 15% от всички загинали за 2015 г. са само от Пловдив и областта. 

"На пътя наистина се води война", коментира тя и призова всички участници в движението - водачи, пътници, пешеходци, велосипедисти, мотористи, да бъдат отговорни и особено младите, които подценяват тази отговорност. 

Провеждащият се в Пловдив студентски форум по пътна безопасност е под мото "Животът е с предимство! Рестартирай правилата!" и се осъществява с подкрепата на Община Пловдив, Пътна полиция и Българска асоциация на пострадали при катастрофи.


Виж коментарите (19)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).