ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Екоконференция обсъди опазването на природата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:49 / 12.05.2014Коментари (0)1051
©
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С призив екологията да бъде не само начин на мислене, а и начин на действие, доцент Илия Илиев откри Шестата студентска научна конференция "Екологията - начин на мислене". Събитието, което за поредна година се организира от катедра "Екология и ООС" и Студентски съвет на ПУ "Паисий Хилендарски", се проведе на 10.05 в сградата на Биологически факултет, приветствайки 26 участници от 6 университета в страната, специални гости и зрители. 

Акцентът на конференцията и тази година беше върху различните области на екологията, опазването на природата, биоразнообразието и екологичното образование. Тези, както и други теми в сферата на биологията, бяха засегнати от участниците и представени в техните доклади пред научното жури и аудиторията. 

Малко след обявеното начало гост-лектори от различни фондации и асоциации запознаха присъстващите със своите дейности и възможността за реализация в областта на екологията.

Успоредно с това за трета поредна година се проведе и фотоизложба под наслов "Екологията - начин на мислене и действие". Снимките на участниците бяха изложени на специални табла по коридорите на Биологически факултет, така че всички присъстващи имаха възможността да ги разгледат и да гласуват за своя фаворит. 

В края на конференцията бяха отличени участниците, чиито доклади успяха да впечатлят журито и аудиторията. Медал за трето място получи Николай Цветанов от Лесотехническия университет, гр. София за своя доклад "Blue Reflectance - нов метод за установяване на колебанията на климата", а Ивайла Климентова - магистърска програма "Екология и опазване на екосистемите" към ПУ "Паисий Хилендарски" - бе отличена с почетното второ място.

Докладът, който спечели журито и присъстващите, беше на тема "Струпване на зимуващи египетски лешояди в Афар, Етиопия" и за него с първо място беше награден Волен Аркумарев - четвърти курс "Екология и ООС", ПУ "Паисий Хилендарски".

Журито присъди и още една специална награда на Йордан Стефанов за неговия доклад на тема "Next-generation устройства за съхранение на информация ", а Ирена Цекова спечели адмирациите и наградата на гостите от БДЗП със своя доклад "НАТУРА-2000".

Още една почетна награда, дарена от Дони Русева специално за конференцията, беше присъдена на Полина Христова за нейния доклад "Мъртвата вода в Черно море".

След гласуване станаха ясни и тримата победители от фотоизложбата. Трето място се присъди на Самуила Благоева от НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов"- София, второ място - Камелия Арнаудова от ПУ "Паисий Хилендарски" и първо място - Велислава Тодорова от Лесотехническия университет - София.
 
Всички участници в конференцията получиха тениски, екоторбички за многократна употреба, чаши, папки и химикалки, а за по-любознателните се проведе и интересна викторина, наградите за която бяха предоставени от любезните спонсори. 

С награждаване на участниците и заключителни думи на председателя на журито проф. д-р Илиана Велчева, която пожела на всички присъстващи да продължат да носят екологията в сърцата си, мислите си и да я изразяват в действията си, завърши за шести пореден път конференцията - "Екологията - начин на мислене".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
"Хемус" 2024
Лято 2024
Български национален отбор по футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: