ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ехо от случката с Митко: Пловдивчани са будни и ще защитят достойнството на всеки свой съгражданин
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:05 / 30.05.2021Коментари (6)7779
© Фейсбук
Една случка не спира да намира място в медиите в последните дни, провокирана от агресия, родила подкрепа и съпричастност. Историята за Митко от Пловдив, когото и софиянци дори познават, вдигна вълна от несъгласие с проявата на насилиея и омраза към другия.

Наричат го "градския талисман", а е продавач на чорапи, който всекидневно кръстосва павираните улички на артистичния квартал от години.

Митко беше нападнат в четвъртък от собственик на заведение в "Капана", който се укри, а полицията го търси в продължение на два дни. Поводът – един невърнат чадър. Пловдивчани два дни протестираха пред затвореното заведение на нападателя и оставяха пред обекта му мръсни чорапи. В събота вечерта стана ясно, че Ивайло Панов е задържан.

"Човек, известен с трудолюбието си, с честността и вежливостта си. Познат и харесван от много хора. И съвсем логично гражданското общество на Пловдив се надигна да го защити. Независимо от етноса му. Защото така е редно". С тези думи Гергана Николова, собственик на магазинче за арт изделия и студио за декупаж и рисуване с къна, описа пред БГНЕС Митко и реакцията на съгражданите си.

"Пловдив е мултикултурен, в него стотици години съжителстват в мир и сговор различни етноси", отбеляза тя. Според нея нападателят, считайки се за всемогъщ, си е позволил незаслужена физическа разправа с един достоен пловдивчанин и затова Пловдив показа, че няма да толерира такова поведение.

"И всеки, който иска да живее и да развива бизнес в града ни, трябва да е подготвен, че тук своеволията и избиването на комплекси не виреят. Ще опазим града ни мирен, толерантен и уютен за жителите и гостите му. Защото гражданското общество на Пловдив е будно и ще защити достойнството на всеки свой съгражданин", заяви още Николова.

След изтичането на 24-те часа задържане на Панов се очаква Районната прокуратура в Пловдив да вземе отношение относно наказателната отговорност на мъжа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Къде му е касовия апарат за чорапите? Или ще защитаваме търговец, който не плаща данъци?
на 30.05.2021 г.
0
 
 
Ама сега да не вземете да обесите адвоката?! Какви са тези млади мъже с големи шкембета? Явно са голЕеми мъжкари. И без дипломи от правен факултет. Що не идете на фитнес, бе? Или направете нещо на ползу роду. Тръгнали да се правят на големи самаряни. Адвокатът очевидно е човек със сериозни проблеми, за да се държи по този грозен начин. Обаче, вашите проблеми не са по-малки. Въпросният Митко си продава по улиците от началото на 90 те години. Той е наоколо 45 год. Не е момче и никак не е беззащитен. Определено си е чешит. Помня как моя близка му подари почти нови дрехи- изпрани, изгладени, сгънати. А той ги гледаше една по една, душеше ги и казваше, че не искал старо. Не съм против уличните ‘търговци’. Не ми пречи, че не плащали данъци. Има къде по- големи тарикати за НАП. Но само в бедни държави се увират между туристи в престижни квартали. За да го наритат така грозно, явно е прекалил доста с крехките нерви на адвоката. Последният, определено, има повече нужда от помощ!
0
 
 
А кога ще станат будни пловдивчани да защитят достойнството на тези бити, ограбвани и убивани българи по селата от такива като тоя мангал на снимката? Това е по-същественият въпрос!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Мобилните оператори вдигат месечните абонаменти
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: