Едно от най-старите училища в Пловдив ще отбележи своята 140-годишнина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:45 / 19.04.2019
3188
Едно от най-старите училища в Пловдив - ОУ "Тодор Каблешков", ще отбележи своята 140-годишнина. Събитието ще се състои днес от 18:00 часа във Военния клуб. Училището е основано през 1879 г. от местни граждани с възрожденски дух, собствени средства и доброволен труд.

Днес то привлича ученици с модерната си база и иновативно обучение. Учениците развиват дигитална компетентност и креативно мислене чрез изучаване на нов учебен предмет "Основи на програмирането", с което училището намери място в Списъка на иновативните училища в Република България.

Четването ще премине под мотото "Традиция и новаторство". Ще се потопим в историята на училището и ще проследим неговото развитие. Талантливи възпитаници ще пленяват с вокални, инструментални и танцови изпълнения, а най-малките сред тях - със звездна актьорска игра. На събитието е посветен авторски химн на училището, който ще бъде представен за първи път на 19.04.2019 г.

Съпътстващи събития през годината са: Изложба на изделия на таланти от група "Приложни изкуства", която ще се състои в Читалище "Н.Й.Вапцаров", кв. "Прослав"; Конкурс за съчинение на тема "Моето училище в бъдещето", в което очакваме възпитаниците на училището да развихрят своето въображение и да начертаят формите на мечтания от тях храм на знанието.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).