ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
EVN продължават гаврата със своите абонати
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:25 / 17.11.2009Коментари (7)21552
© Plovdiv24.bg
Монополистът в електроснабдяването за Южна-Централна и Югоизточна България EVN продължава да се гаври с абонатите си. След като въведоха новите срокове за плащане на електроенергия, се оказа, че клиентите им трябвало да четат вестници.

Читател на Plovdiv24.bg се оплака в редакцията ни, че още вчера (след като срокът, посочен от дружеството за плащане е до 15-ти) вече е бил лишен от правото си да плати дължимата от него сума през интернет. На телефона за "необслужване" на клиенти, както той го нарече 0700 1 7777 служител на компанията му е обяснил, че единственият начин да заплати дължимата от него сума вече е като посети гише за плащане. Освен това се оказало също така, че вече се начисляват лихви върху неплатената сметка. Читателят ни резонно е попитал защо не е бил уведомен по надлежен ред за това, че след края на периода няма да получи право за плащане на старото задължение през интернет, от телефонната слушалка се чула странната реплика: "А вие вестници не четете ли?" Явно печатните медии са издигнати в култ от енергийното дружество, тъй като при отрицателния отговор на нашия читател, служителят е останал доста изненадан и дори е имал наглостта да обясни, че явно читателят ни не искал да бъде информиран. Припомняме, че не за първи път служители на EVN твърдят най-убедено, че техните клиенти трябвало да четат повече вестници. Вчера, след като район в центъра на Пловдив остана без ток от австрийското дружество обясниха, че клиентите им са били уведомени с предварителни обяви в пресата. На друго мнение бяха нашите читатели, които ни сигнализираха, че въобще не се разбрали за плановия ремонт, както и много други хора, работещи в района, засегнат от ремонта.

Читателят ни, опитал се да заплати сметката си през интернет, зададе и на нас същия въпрос, както и на служителя на EVN: "Защо след като в нормалните държави, а и у нас почти всички големи компании, предоставят възможност за плащане по интернет на дължимите към момента сметки, монополистът EVN прави точно обратното? Нямам против да платя лихвите, но защо да не ги платя по интернет, след като дружеството рекламира модерния начин за разплащане?" Ние разбира се също не можем да дадем разумен отговор, какъвто не е получен и от служителя на австийската компания по този въпрос. Все пак обаче елементарната логика е, че за всеки просрочен ден се трупа лихва и по този начин затруднявайки клиентите си, EVN ще спечели повече. По всяка вероятност една от идеите за разделяне периодите на плащане на 2 бе да се намалят опашките по гишетата, след като дружеството закри голяма част от тях. "Сега обаче ще трябва аз и всички в моето положение да се редим на опашки заедно с хората от Втори отчетен период, вместо да облекча работата на касиерките, а и мен самия като платя по интернет, както съм правил всеки месец от няколко години насам", каза още читателят ни, сигнализирал за нередността. Не ни остава нищо друго освен да ви посъветваме да побързате с погасяването на задълженията за електроенергия, ако не ви се плащат лихви. Все пак това най-голямото предимство да си монополист - всички трябва играят по твоите правила.

Междувременно същият читател ни съобщи, че спиранията на тока в района на Захарна фабрика продължават и вече са почти ежедневие. При последното ни запитване към дружеството, от там отговориха, че причината е нерегламентирани изкопни дейности, които са скъсали кабели. Авариите в района обаче са твърде чести, за да са виновни винаги външни фактори, коментира още нашият читател.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
егати новия облик-мн.е мрачен
на 17.11.2009 г.
0
 
 
Аз също плащам през интернет-и там ми е написан крайния срок, докогато мога да платя електронно.След това само ръчно.
+2
 
 
Абе тия от EVN що не вземат и ВиК, за да можем само тях да псуваме?
+2
 
 
Отговарям веднага на 4i4oi4o. Българската EVN няма нищо общо с Австрия. Това е поредната комунистическа офшорка направена от сина на Дража Вълчева.Далаверата е сходна както Валентин Моллов издруга БДЖ със стари вагони,а уж швейцарска фирма ги била предоставила. Всичко се знае само да има някой интерес в тази държава да си върши работата.
на 17.11.2009 г.
0
 
 
Живях 1 година в Австрия Защо ли съм учуден че там такива проблеми няма Там клиента е цар
0
 
 
Щом не може да се плаща чрез интернет,то може ли по банков път " текуща сметка "? Някой знае ли за това. Немога да повярвам какво своеволие правят тези хора,как се гаврят тези австро-унгарци с нас.
0
 
 
Интересно?Длъжен ли е човек да чете преса? ИВН са длъжни да оведомяват по всички възможни начини за всяко тяхно действие,след като потербителя си плаща и то В ПЪТИ повече.ИНТЕРЕСНО какво ще стани ако всеки платец спре плащането за 2-3 месеца какво ще стане с тази компания?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Кауза Колежа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: