Джебчии тарашат пловдивчани в "Мол"-а, от магазин крият скандала

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (45)
08:23 / 17.10.2010
13878
След масовото затваряне на магазини и изпразване на търговския обект, "МОЛ Пловдив" е налегнат от нов страшен проблем Джебчии тарашат посетителите докато пазаруват, а от магазините не искат това да се разчува, за да не се срине напълно и без това ниското реноме на мол-а.

Читателка на Plovdiv24.bg ни разказа за неприятния инцидент, който и се е случил в "мол"-а и за реакцията на търговския обект и полицията.

Днес бях ограбена в магазин New Yorker. Откраднаха портфейла ми, пълен с документи и пари. Чантата ми беше отворена, въпреки повишеното ми внимание.

Установявайки кражбата, което се случи на касата, поисках да видя записите от видеокамерите - магазинерката ми отговори, че няма право да ги гледа, а и да имаше - нямало да има смисъл от това. Цитирам: "Ако искате да ги видите, повикайте полиция". 3 пъти звъняхме със съпруга ми, докато изпратят двама полицаи, чакахме почти час, уточнихме, че сме с бебе и не можем да чакаме дълго. Пристигнаха, изслушаха разказа ми, единият влезна в магазина да говори с магазинерката. Излезе и каза: " В магазина няма видеозаписи, има само моментно наблюдение. Но това е тайна, от магазина не искат да се разчува заради клиентите" Обясниха ни, че единственото, което можем да направим, е да пуснем жалба до районния инспектор, от която най-вероятно няма да има ефект, защото извършителят няма как да бъде открит, просто си тръгнахме.

Влизайки в магазин от този клас, килентите са спокойни, че има охрана (която ни заяви, че отговаряла само за зоните извън магазините,вътре в тях си отговарят магазинерките), че има камери. Истината е, че влизайки вътре, са изложени на опасността да станат жертви на кражба, без право на защита.

Полицията не можа или не искаше да помогне, остави се да бъде излъгана - уж има видеозаписи, но всъщност няма, полицаят просто се примири с лъжата на магазинерката.
Самият магазин проявява невероятна наглост, бих го нарекла измама спрямо клиентите си - лъжат, с надеждата, че поредният измамен ще бъде и поредният глупак, който ще си тръгне като наритано куче от магазина, ограбен и безпомощен. Само дето решихме да задълбаем и ето какво изскочи.


 


Виж коментарите (45)

Още по темата (33):
25.04.2021 Хаос с паркирането в най-стария мол в Пловдив опъна нервите на
посетителите
18.03.2019 Големи промени в мол "Пловдив", изкушенията се увеличават!
23.07.2016 Намалят безплатния престой на паркинга в МОЛ Пловдив от август
01.01.2016 Пловдивчанин се оплака от неудобство на платения паркинг в мол-а
01.10.2015 От днес паркингът на мол "Пловдив" е платен, повечето клиенти одобряват
мярката
12.09.2015 Бурна дискусия "За" и "Против" платения паркинг в МОЛ "Пловдив"
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).