Дядо Николай анатемоса мирянка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
08:38 / 21.10.2015
8025
"Лишавам я, с властта, която Бог ми е дал, от Свето причастие и постановявам - никой в Пловдивска епархия да не дръзва да я причести, докато не се разкае за сквернословията и безсрамието си. Вън от храма!" С тези почти изкрещяни думи от амвона на църквата "Св. Иван Рилски" Пловдивският митрополит Николай прокуди жена, докато отслужваше празнична литургия в деня за почит на Свети Иван Рилски Чудотворец, съобщи "Труд".

Гневът му се стовари към божията рабиня Румяна Демирева, която преди доста време се прочу с мерака си да се омъжи за Пловдивския митрополит и да го дари със син.

Дядо Николай я призова незабавно да напусне, за да не смущава молитвата на свещенослужителите със скверното си присъствие. Влюбената Румяна не се трогна от грубостта на обекта на любовта си, дори пожела да се изкаже, но с това ядоса Високопреосвещентството още повече. Той обясни, че й налага духовна епитемия за вразумление, за опомняне и за спасение.


Виж коментарите (18)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).