Двойка лихвари се разминаха с решетките, ще чакат процеса на свобода

Автор: Екатерина Трайкова
Коментари (0)
15:39 / 07.08.2019
14239
Пловдивският Окръжен съд даде ход на разпоредителното дело срещу Марио Андонов и Венелина Беляшка, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Бизнесменът Марио Андонов и Венелина Беляшка, която е обвинена в съучастие, пристигнаха в 13.30 часа днес в компанията на защитниците си.

Припомняме, че срещу подсъдимия Марио Андонов е повдигнато обвинение в това, че през периода от 1 август до 13 декември 2018г. в градовете Пловдив и Асеновград, като физическо лице, в съучастие като извършител с Венелина Беляшка, е извършвал по занятие банкови сделки, за своя сметка и на собствен риск, като е предоставял парични кредити на физически лица, срещу задължение на същите да му върнат получените в заем суми и договорената месечна лихва върху тях, за която дейност се изисква разрешение съгласно Закона за кредитните институции, като общия размер на предоставените кредити е 97 001,24лв. - престъпление по чл. 252 ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс на Република България. Срещу подсъдимата Венелина Беляшка е повдигнато обвинение в това, че през периода от 1 август до 31 октомври 2018г. в градовете Пловдив и Асеновград, като физическо лице, в съучастие като извършител с Марио Андонов, е извършвала по занятие банкови сделки, за своя сметка и на собствен риск, като е предоставяла на различни лица парични средства под формата на кредити срещу задължение да и върнат получените в заем суми и договорената месечна лихва върху тях, за която дейност се изисква разрешение от Закона за кредитните институции, като общият размер на предоставените кредити е 65 200лв. - престъпление по чл. 252 ал. 1 вр. чл. 20 ал. 2 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Марио Андонов беше представляван от адвокат Илчев, а обвинената в съучастие Венелина Беляшка – от адвокат Красимир Баков.

По време на процеса прокуратурата не предяви искане за събиране на нови доказателства или привличане на нов съдебен състав. Защитниците на двамата подсъдими бяха удовлетворени, и също не поискаха спиране на хода на делото.

Нито адвокат Илчев, нито адвокат Баков изявиха желание за измяна на действащата към момента наложена им мярка за неотклонение, а именно – парична гаранция в размер на 1000 лв. за Марио Андонов и 5000 лв. за Венелина Беляшка. Ситуацията устройваше и прокуратурата, която също беше съгласна с наложената им мярка.

Впечатление направи лаконичността на подсъдимите Андонов и Беляшка, които не пожелаха да коментират процеса срещу тях и повдигнатите им обвинения.

Делото срещу двамата ще продължи по установения от съда ред на 14.10.2019 г.

Как пристигнаха, как коментираха делата си, и как напуснаха съда Марио Андонов и Венелина Беляшка - вижте във видеото!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).