Две предложения за европейски пари влизат на общинската сесия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:40 / 25.11.2010
1462
Две предложения на зам.-кмета по европейски политики и социални дейности Георги Търновалийски влизат в извънреден порядък на предстоящата сесия на Общинския съвет днес.

Единият е свързан с кандидатстване по Проект за социално включване към Министерството на труда и социалната политика, който се финансира със заем от Международната банка за възстановяване и развитие.

Спешността на внасянето е заради крайния срок за подаване на проектното предложение -13 декември. Максималната сума, за която може да кандидатства Община Пловдив е 2 млн. лв. Съфинансирането ще е в размер на 55 000 лв. Но общината трябва да се ангажира в следващите 10 години да осигури устойчивост на услугата. Проектът цели превенция на социалното изключване и намаляване на бедността сред децата чрез инвестиции в ранното детско развитие, развитие на родителски умения, семейно консултиране. Насочен е към деца от 3 до 7 год. и семейства. Подборът на типа социални услуги, които ще бъдат извършвани, ще стане на следващ етап, след внимателна преценка на нуждите.

Вторият е предложение община Пловдив да кандидатства за финансиране с проект по схема "Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции" или придобилият вече публичност "Проект за Небет тепе". Размерът на безвъзмездната финансова помощ, която може да получи община Пловдив е в размер на 6 млн.лв. Съобразно изискването за финансов ангажимент от страна на кандидатите, за отделните проекти, които могат да бъдат финансирани по настоящата схема важат следните размери на максимална обща стойност: 6 315 789 лв.

За да се случи това, обаче, Общинският съвет ще трябва да вземе решение за осигуряване до 7% собствен принос по проекта или до 451 612,90 лв. и да декларира, че предназначението на обектите на интервенция няма да бъде променяно за период не по-малък от 5 години след приключване на проекта.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сауна за левче в Пловдив: 37,8° в градския транспорт!
Тръгнаха колите по най-новата улица в Пловдив, разликата с преди ...
В Пловдив проф. Искра Баева коментира как егоизмът победи героизм...
След материал на Plovdiv24.bg отново сигнал за "стена на срама" в...
Сведохме глави пред паметта на Ботев и загиналите за Свободата
Пловдив почете Ботев и загиналите за свободата на България


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).