Двама пловдивчани помолиха непознат да им купи мастика и мезе, последва неочакван обрат

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:34 / 25.07.2018
16281
Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо К.Ш., на 52 г., за това, че отнел чужди движими вещи от владението на другиго с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила – престъпление по чл. 198 ал.1 от Наказателния кодекс. На 26 октомври 2017 г. в Пловдив обвиняемият К.Ш. и негови приятел се разхождали, като на едно от кръстовищата срещнали пострадалия Р.О., на  37 г.

Те не се познавали, но го помолили да им купи мастика и някакво мезе. Той се съгласил. След това тримата седнали на автобусната спирка да пият заедно алкохол. Обвиняемият забелязал, че Р.О. притежава парична сума. Към 23,20 часа пострадалият решил да си тръгне и се насочил към спрял таксиметров автомобил.

Докато се качвал в колата, обвиняемият издърпал със сила чантата му, в която се съхранявали портфейл, парична сума от 50 лева, дебитна карта, слънчеви очила, и побягнал. Пострадалият го подгонил, но не успяла да ги настигне и се обадил в полицията. Обвиняемият К.Ш. е бил осъждан преди. По делото са разпитани свидетели, извършени експертизи и други. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).