Двама братя са сътворили тежкото меле в Пловдив

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
08:40 / 13.12.2022
9080
Братята Николай и Мариян Пеневи са неоткриваеми за Районен съд - Пловдив и поради тази причина вчера не бе даден ход на разпоредителното заседание на делото срещу тях, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Двамата подсъдими не били открити на постоянния си адрес на ул. "Белица" и все още не са получили обвинителния акт срещу тях.

Съдът ще направи нов опит да ги призове на адреса, на който живеят родителите и сестра им на ул. "Васил Левски" в район "Северен", а следващото съдебно заседание бе насрочено за 2 февруари 2023 година от 13,30 часа.

Съществува обаче вероятност Николай и Мариян Пеневи да не бъдат открити и там. Единият от адвокатите им заяви вчера, че клиентът му не си вдигал телефона и няма представа защо отсъства. Двамата братя обаче са с наказание пробация по друго дело срещу тях и по непотвърдена информация са нарушили условията за обществено-полезен труд.

Сега те са обвинени в нанасяне на средна телесна повреда на пловдивчанина Р. Г. Инцидентът е от 19 септември 2021 година в Пловдив. Според обвинителния акт братя Пеневи са причинили на Р. Г. черепно-мозъчна травма с импресионна фрактура на слепоочната кост вдясно и пневмоцефалия /наличие на въздух в черепната кухина/ и вътречерепен кръвоизлив с контузия на мозъка, като това било временно опасно за живота му.

Подсъдимите били на гости в апартамента на техен приятел, където за около 3 часа изпили един литър водка. Следобед към 15.00 часа си тръгнали, а след това Мариян Пенев се обадил по телефона на приятелката си, скарали се и той започнал да крещи силно. Освен това Мариян, брат му Николай и техният приятел блъскали по гаражните врати и металните кошове в близост до жилищен блок. 

Тогава пострадалият Р. Г. с още 3-ма негови приятели чули крясъците и псувните и решили да отидат и да видят какво се случва. Р. Г. попитал кой и защо блъска и в този момент Мариян Пенев извадил от джобовете си нож и метален бокс и се заканил да го "изкорми“.

В същото време брат му Николай хвърлил от 2 метра разстояние по него бутилка от водка 700 мл, която били взели с тях. Бутилката ударила Р. Г. в главата, при което пострадалият се строполил, гърчейки се на земята, точно в краката на Мариян Пенев.

Въпреки безпомощното състояние на Р. Г. Мариян Пенев му нанесъл силен шут в главата, след което се отдръпнал назад.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).