Дъждът е факт, прогнозите са за лошо време до вторник

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:24 / 07.07.2018
25670
Поредната порция дъждове и гръмотевици ще се задържи до вторник, съобщиха метеоролози. Едва след това слънцето ще стане отново наш постоянен спътник, поне до края на следващата седмица. Валежите ще са интензивни в събота вечерта в най-южните планински райони и в неделя - в Централна България. 

Поредният студен фронт бавно напредва на изток. В петък той се носеше над Сърбия, Босна и Херцеговина и Хърватия. По пътя си формира области с интензивни валежи, които могат да причинят и наводнения. Очакваме този фронт да пресече нашите граници от запад-северозапад довечера.

Почиващите в съседна Гърция или Турция ще се радват на традиционното лятно време с температури около и над 30 градуса. През уикенда и по-конкретно в неделя студеният фронт, който пълзи на изток, ще охлади Северна Гърция, но след това жегата отново ще се завърне.

Заради наближаващите валежи през почивните дни нивата на реките в някои части на България ще се повишат. Системата за ранно предупреждение алармира за нивата на река Черна, която наводни Смолян. Водите там могат да достигнат жълтия праг за внимание в събота срещу неделя. Предупреждение има и за водосбора на язовир "Доспат" в петък вечер и през нощта срещу събота. А в събота по обяд риск от наводнения създават най-южните участъци от река Струма и притоците й.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).