Държавен глава идва в Пловдив

Автор: Петър Дучев
Коментари (1)
19:10 / 26.02.2024
4227
Президентът на Република Словения Наташа Пирц Мусар ще бъде на официално посещение в България по покана на държавния глава Румен Радев. Словенският президент ще бъде придружавана от бизнес делегация.

Възможностите за разширяване на двустранното партньорство в сферата на икономиката, инвестициите, туризма, енергетиката, иновациите, научно-изследователския обмен, културата, както и актуални теми от европейския и регионалния дневен ред, ще бъдат обсъдени в рамките на визитата.

Гарантирането на стабилността и подпомагането на евроинтеграцията на държавите от Западните Балкани също ще бъде тема на разговорите.

Във вторник сутринта на пл. "Св. Ал. Невски" Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще посрещнат Наташа Пирц Мусар и съпруга й Алеш Мусар с официална церемония. Държавният глава на Словения ще отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин.

Веднага след това на "Дондуков" 2 Румен Радев и Наташа Пирц Мусар ще проведат среща на "четири очи", след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Словения. Двамата президенти ще направят съвместни изявления за медиите в Гербовата зала.

Следобед Радев и Наташа Пирц Мусар ще открият в София Българо-словенски бизнес форум, организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) в партньорство с агенцията за бизнес развитие SPIRIT Slovenia. Целта на събитието е насърчаване на контактите между компаниите от двете страни и проучване на възможностите за активизиране на стокообмена между България и Словения, както и стимулиране на съвместната търговия и инвестиции.

В рамките на посещението си у нас държавният глава на Словения ще посети Пловдив. Предвидени са и срещи с председателя на Народното събрание и с министър-председателя.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Първа официална информация за двамата оцелели в ада на бул. "Руск...
Така изглежда по светло мястото на фаталната катастрофа на бул. "...
Абсолютно неразпознаваем е джипът, в който са загинали младежите
До 18 градуса в Пловдив
Пловдивчанка: Скоростта е била над 200 км/ч
Двама млади загинаха след тежко ПТП в Пловдив, други двама берат ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).