Дует "Ритон" с концерт в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:52 / 15.05.2018
3571
В тазгодишното издание на "Седмица на благотворителността“ подкрепа за каузата оказва и дует "Ритон“ с концерт, който ще се състои на 29.05.2018 г. на Античния театър от 20,00 часа.

Седмицата е благотворителна инициатива, чиято цел е набиране на средства за подпомагането на различни обществено значими каузи. През 2018 година включва традиционните вече мероприятия: "Кулинарно шоу“ на Ути Бъчваров, кампания "Прегърни ме - дари усмивка" с участието на известни личности /Веси Бонева, Натали Трифонова, Мис Свят 2016 Галина Михайлова/, състезание с патета по Марица.

През 2018 година каузата на Седмица на благотворителността е изграждането на младежка зона за активно гражданство. Зоната ще се изгражда съвместно с Фондация “Национален алианс за работа с доброволци" /НАРД/ и ще предлага разнообразни програми и форми на неформално учене, които да ангажират младите хора в активности и да развиват техните интереси и умения.

През 2013 г. Община Пловдив, дирекция "Спорт и младежки дейности“, съвместно с неправителствени и младежки организации, сред които фондация "Лале“, Национален алианс за работа с доброволци (НАРД), Зонта клуб, Фондация работилница за граждански инициативи (ФРГИ), верига радиа от групата на "Къмюникорп Груп“, фирми, медии и граждани, съвместно организираха и реализираха първото издание на Седмица на благотворителността. 

До момента са проведени пет поредни издания на Седмица на благотворителността в град Пловдив, включващи близо 50 мероприятия и инициативи. Със събраните средства от събитията бяха подпомогнати различни каузи. Сред тях - социални услуги за деца, за хора с увреждания и майки с колички. Беше закупен аутофрактометър за Очна клиника при УМБАЛ "Св. Георги",  беше изградена рампа за хора с увреждания и майки с колички до гара "Пионер“ на Детската железница "Знаме на мира“, бяха поставени уреди за игри, подходящи за деца с увреждания на Младежки хълм. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).