Драконовите лодки: Изхарчиха се едни пари, а никой не ги ползва

Автор: Цвети Тончева
Коментари (3)
07:50 / 06.04.2022
9051
Широко рекламираните драконови лодки на Гребната база в Пловдив някакси бяха забравени, но те съществуват. Това съобщи за Plovdiv24.bg ресорният заместник-кмет по "Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков. Всеки, който има желание, може да ги ползва и то на съвсем допустима цена.

Още през 2017 година община Пловдив обяви, че най-новата атракция на Гребната база са двете Драконови лодки, произведени и доставени от полски производител за общо 23 000 лева. Атракциите са за  по 12 души екипаж - десет гребци, един барабанчик и кормчия. Лодките могат да се наемат за забавления от пловдивчани и гостите на града.

През юни 2017 година Общинският съвет прие тарифите за ползването им. Деца и ученици до 19 години, ползващи лодките до 30 минути -  2,50 лева (на човек), без ДДС. За възрастни до половин час цената е 5 лева на човек, без ДДС.

Организираното ползване на двете лодки (с включен кормчия) за първите два часа е 500 лева, а за всеки следващ започнат час - 166,67 лева.

Предложено бе до два пъти месечно, при провеждане на открит урок с цел популяризиране на спорта, лодките да се ползват безплатно.

След това, обаче, лодките някак си изчезнаха. "Къде са лодките", питат наши читатели.

Заместник-кметът Георги Титюков увери, че атракциите се намират в хангарите на клуба по кану-каяк  "Тракия“, в Старата гребна база. "Който желае да ги ползва, ще му ги предоставим, но не можем да ги накараме насила“, каза Титюков.

Той прие нашата идея да бъде поставена информационна табела на велоалеята, за да подсещат хората. Да знаят, че може да се забавляват с Драконови лодки в Гребния канал.

Така че, ние ще очакваме да бъде поставена тази табела, с оказаните тарифи на нея. По този начин предложението на общината за ползването на Драконовите лодки като атракция, може би наистина ще примамва по-отчетливо мераклиите за това.

Виж коментарите (3)

Още по темата (7):
18.08.2019 Пловдивчанин пита: Къде изчезнаха драконовите лодки от Гребната?
12.09.2017 Pavell & Venci Venc' в луда надпревара с драконови лодки в Пловдив
21.06.2017 Решено: Това са цените, срещу които ще наемаме драконовите лодки на
Гребната!
01.06.2017 Вижте цените, срещу които ще можем да наемаме драконовите лодки на
Гребната
24.04.2017 Пловдивчани ще могат да наемат драконови лодки на Гребната!
30.01.2017 Драконови лодки стават най-новата атракция на Гребната в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).