Доживотен затвор за Тодор Тотев, жестоко убил баба си?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
16:38 / 28.09.2012
9920
Пловдивският окръжен съд взе мярка "задържане под стража" по отношение на 21-годишния Тодор Тотев, обвинен че на 26.09.2012 г. в с. Манолско Конаре умишлено е умъртвил баба си Цветка Тотева, като деянието е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Срещу Тотев е повдигнато и второ обвинение за държане на наркотично вещество - 1 г. амфетамин.

Обвиняемият е бил на амфетамини от поне 2 години, стана ясно по време на заседанието на съда днес. По време на разпита, направен в РУП Труд, пък самият той е пресъздал всички подробности по убийството на баба си и това, че е извършил престъпното деяние под въздействието на наркотични вещества и алкохол. Оказа се още, че 21-годишният мъж неколкократно е посягал и на майка си Антоанета Тонева в подобно състояние.

Убитата Цветка Тотева е била наръгана с нож неколкократно и след това е била затисната с чували, пълни със земеделска продукция, предполага се жито. Жената е починала точно от задушаване, и то по особено мъчителен начин, каза прокурът по делото.

Адвокатът на Тодор Тонев поиска настаняването на 21- годишния мъж в психиатрично заведение, където да бъде установено дали той може да носи отговорност за действията си. Това беше и желанието на обвиняемия, което той потвърди по време на съдебното заседание. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извърши престъплениe, както и да се укрие, и затова го остави в ареста.

Тодор Тотев е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че именно той е извършил деянието, в което е обвинен. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (14)

Още по темата (4):
15.05.2013 13 години затвор за изверг, жестоко убил баба си след порно, мастика и амфетамин!
28.09.2012 Версия: Брутална сексуална гавра преди убийството в Манолско Конаре!
27.09.2012 Шок: Внук заклал баба си след коктейл от амфети и алкохол?
27.09.2012 Откриха мъртва жена с няколко прободни рани в корема
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).