Домът на младоженците готов на 90%, запазват витражите на ДиКиро

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:15 / 05.05.2018
5548
На около 90% реновацията на Дома на младоженците е завършена. Сезонът на сватбите ще започне в обновена сграда. Това разказа пред Plovdiv24.bg Румяна Толова, директор на ОП "Радостни обреди".

С течение на ремонта се оказа обаче, че под мраморната настилка на пода в фоайето на сградата трябва да се излее нова плоча и да се постави армировка.

"Това налага временното спиране на строително-монтажните дейности. След като се разбие мраморът и се положи нова плоча, ремонтът ще продължи. Това се очаква да е след около 10-ина, 15 дни", допълни шефката на ОП-то.

Иначе всичко друго по задание е извършено - подмени са дограмата, основно са ремонтирани всички стаи, ритуалната зала също е готова, трябва само да й се монтира видео стената. Запазени са и красивите витражи на Димитър Киров - ДиКиро. Имаше доста дълъг процес на обмисляне какво да се прави с тях, защото от ОП "Радостни обреди" искаха да ги запазят. Не се знаеше обаче дали самите стъкла ще влязат в новите стъклопакети.

"Щастлива съм да кажа, че ще запазим стъклата завинаги", с усмивка заяви Толова.

Плочките пред самата сграда, на рампата всъщност са в юрисдикцията на район "Централен", така че в рамките на този ремонт няма да се подменят. Толова изрази надежда, че въпреки това ще бъдат подменени.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (1):
12.04.2018 Започна преобразяването на Дома на младоженците, слагат видеостена
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).