Долев: Въпросът с разширението на бул. "Руски" до Герджика за момента остава висящ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (33)
07:55 / 04.03.2011
6853
"С някои от собствениците на къщите в карето на бул."Руски" направихме размяната с имоти, но има други от тях, които не могат да си платят държавната такса по сделката със замяната. До момента сделката за втората къща виси", каза зам.-кметът на Община Пловдив Александър Долев за репортера на Plovdiv24.bg. по повод на етапа, до който е стигнал казуса за разширението на бул."Руски" от  "Шести септември" до моста на "Герджика".

Припомняме, че Община Пловдив прави размяна със собствениците на къщите там с цел да ги овъзмезди, за да може впоследствие тези къщи да бъдат бутнати и да бъде разширена отсечката на булеварда.

"Лошото е, че ако собствениците на тези недвижими имоти там не намерят пари да платят, трябва да развалим сделката за замяната, а това не трябва да се случва, защото не може да се осъществи разширяването на платното" допълни още Долев. 

Оказва се, според Долев, че това е един от не добре премислените проблеми на Законодателството, при който сделката е перфектна и завършена, има договор за размяна, но собствениците нямат пари да платят режийните разходи по делото, в случая: държавните такси, а Община Пловдив не може да плати вместо тях.

В момента въпросът с разширението на бул."Руски" е висящ. Община Пловдив може би ще прояви благоразумие да изчака собствениците на къщите да намерят пари, защото не се ли осъществи сделката по размяната на терените, то Общината трябва да овъзмезди собствениците на имотите с пари, а "ние пари нямаме", категоричен бе Долев. Дори да се намерят пари, то новата сделка трябва да мине през сесия и решението на проблема остава в бъдещето.

Така, че да се надяваме, че хората, притежаващи въпросните къщи, ще намерят пари, за да си платят дължимите средства.

Виж коментарите (33)

Още по темата (237):
06.12.2022 32 чинара бяха засадени по булевард "Руски"
26.01.2021 Внимавайте по булевард "Руски"
01.10.2020 Променят работния режим на светофари по "Руски"
30.09.2020 Променят работния режим на светофари по "Руски"
23.08.2020 Защо някои от светофарите по бул. "Руски" в Пловдив не работят?
03.08.2020 Преминавайте с повишено внимание по булевард "Руски"
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).