Долев: Ще спасим читалището в Прослав

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:15 / 02.07.2011
2543
"Позволявам си да ви пиша, за да споделя тревогата си по отношение на казуса с читалището в кв."Прослав", пише на редакционната ни поща наш читател. Писмото на гражданина продължава така:

Тъй като Plovdiv24.bg зае достойна гражданска позиция през есента на 2010, когато частен съдебен изпълнител щеше да отнеме читалището от общината, в изпълнение на решение на Върховният съд, благодарение на вас и медийнияшум,  който се вдигна, както и ние, които излязохме на протест пред читалището в онзи ден, този процес се спря и общинарите в лицето на зам.-кметът  Александър Долев заработиха, за да намерят решение на проблема. 

Ясно е, че земята под читалището е загубена, тъй като решението на съда вече не подлежи на обжалване. Спомняте си, че юристите на общината за пореден път бяха
"проспали" делото и НАРКООП е спечелила безапелационно , както земята над 5500 кв.м, в едно с нея и сградата на читалището върху нея.

Преди време, Александър Долев обяви, че е намерил решение да замени няколко малки общински имоти, прилежащи към обекти на НАРКООП из града, които общината така и не може да ползва, тъй като са или паркинг към магазин, или зелена площ.

След 8 месеца чакане, невероятно, но факт: Долев си спази обещанието и разбрахме, че на 17.06.2011 е внесъл в Общински съвет за разглеждане на следващата сесия предложението за замяна на земята от 5500 кв.м и сградата на читалището срещу общо 2300 кв.м общински площи и то без общината да доплаща разликата на НАРКООП! 

Това е похвално, но......тревогата ми е, от информацията , която стигна до нас в квартала, че някои общински съветници няма да подкрепят тази замяна, тъй като са пробвали да си "лапнат" нещо от НАРКООП-а, но тяхната структура и организация не предполага възможността да се дава "под масата", пък и едва ли имат стимул, ако не бяха под обществен натиск да си заменят коня за кокошка.

Затова ви моля, като най-мощната регионална медия, да заострите общественият интерес по този предстоящ въпрос, за да може пак ние, обществото да спасим читалището, както стана и с кино"Космос", където ако не беше медийният шум, щеше безшумно да премине в "космоса" на някой, който не го е еня нито за култура , нито за читалище, нито е прочел една книга в живота си....


Пред Plovdiv24.bg зам.-кметът Александър Долев беше категоричен, че читалището ще бъде спасено, но разбира се, уточни, че не може да носи отговорност за евентуалните действия на общинските съветници на град Пловдив. 

Екипът на сайта искрено се надява, читателят ни да не се окаже прав за притесненията си. Ще продължим да следим темата и да ви информираме за съдбата на читалището.

Виж коментарите (0)

Още по темата (11):
12.07.2017 Бирник осъден да върне хиляди на пловдивската община
22.02.2016 Общината може да си върне 86 000 лева от Величко Апостолов
31.10.2011 Общината дава бивш кандидат-кмет на прокуратурата?
11.08.2011 "Наркооп" няма да влезе във владение на читалището в "Прослав" поне още
месец
02.08.2011 Продават 4 общински жилища, съдбата на читалището в "Прослав" остава неясна
14.07.2011 Драмата с читалището в "Прослав" продължава
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин: Този е професионалист
Едва 20 % от гласоподавателите в Пловдив отидоха до урните към 16...
Изборният ден в Пловдив протича спокойно и без напрежение
Домашно куче умря в страшни мъки, след като яде салам с отрова на...
Паднали камъни затрудниха движението по пътя Смолян – Пловдив
Жена е в болница след взрив на газова бутилка в жилище на "Пещерс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).