Доц.Георги Йорданов: Ще заведем дело срещу ЕVN

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:47 / 08.10.2007
3601
Спиране на тока в Многопрофилната болница Пловдив в събота през нощта застраши живота на седем недоносени бебета. В неделя сутринта едно от децата почина.

"При спирането на тока се включва резервния агрегат, който може да захранва съвременната апаратура, но се изисква време. Аварията е резултата от късо съединение в трафопоста , който е собсвеност на МБАЛ Пловдив , но ремонтите се извършват от ЕVN", подчерта директорът на МБАЛ Пловдив доц.Георги Йорданов.

 

След спирането на тока перместихме детенцето в друг кувиоз. Спирането на тока не повлия върху обгрижването на детето, допълни още доц.Йорданов.

Дежурните нямало кого да попитат кога ще дойде тока - аварийният телефон на EVN, посочен от Справки, не отговарял. Наложило се да го търсят в интернет. И така чакали час и половина.Никой не носи вина за смъртта на детето, категоричен е директорът на Многопрофилна болница "Пловдив" доц. Георги Йорданов. Той уточни, че момиченцето се е родило в петия месец със сериозни малформации. Според доц. Йорданов апаратурата в Отделението за недоносени деца работи перфектно, дежурните лекари са използвали резервното захранване от авариен агрегат, а претенциите към доставчика на електроенергия за болницата - ЕVN, не касаят този случай. Той обаче заяви, че по около 15 токови удара на ден спъват нормалната работа на здравното заведение.

"В продължение на месеци имаме проблеми със захранването. Спират тока за кратко по 15-20 пъти на ден за. За това смятаме да заведем дело срещу ЕVN", категоричен бе доц. Йорданов.


Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
09.10.2007 От EVN отричат днешното спиране на тока да е по тяхна вина
09.10.2007 Доц.Г.Йорданов: "Отново спряха тока на МБАЛ "Пловдив"
09.10.2007 Съобщиха резултатите от аутопсията на починалото дете
08.10.2007 EVN Пловдив: Вината за смъртта на бебето не в дружеството
08.10.2007 Разследват причините за смъртта на бебето в МБАЛ „Пловдив”
Още новини от Новини от Пловдив:
Автомобил блъсна пешеходец на булевард "Руски" в Пловдив
Безплатен фестивал започва в Пловдив от днес
Ограничават движението в Стария град
Фолклорно събитие ще разтърси Прослав
Известна рожденичка имаме и днес
Ако видите този мъж, веднага се обадете на полицията в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).