ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Доц. Шишков от Реформаторския блок: Без компромиси в политиката
Автор: Мария Морунова 12:03 / 12.09.2014Коментари (0)3744
© Plovdiv24.bg
Тази сутрин на пл. "Стефан Стамболов" се състоя предизборен дебат, организиран от btv. В дебата се включиха представители на различните политически партии в Пловдив. Този дебат обаче приключи с викове, скандирания, тъпани, вувузели. По този повод репортер на Plovdiv24.bg разговаря с водача на листата на Реформаторския блок (РБ) в Пловдив доц. д-р Димитър Шишков, който напусна въпросния дебат преждевременно.

- Доц. Шишков защо се стигна до този крах на предизборния дебат?

- Дебатът започна с чисто сърце от страна на BTV, от страна на екипа на телевизията да организират дебат между представители на водещите политически сили в града. За съжаление това не се получи по вина на една част от агитките - тези на България без цензура (ББЦ) и ДПС. Агитката на ДПС също беше подготвена да провали този дебат.

Нямаше дебат за съжаление! Смятам, че някои от лидерите на политическите сили успяха да кажат някои неща, аз също успях да кажа 2-3 изречения. Идеята обаче не беше това. Идеята беше да има продуктивен разговор, да кажем кой как вижда развитието в държавата и най-важното - да ни чуят пловдивчани. Смятам, че симпатизантите и представителите на Реформаторския блок се представихме достойно, защото се държахме най-възпитано, най-културно. Ние показахме, че това е бъдещето на България - високообразовани, интелигентни хора, които чуват и не крещят.

Това, което видях от страна на ББЦ и на ДПС - конкретизирам тези две агитки, защото те провалиха дебата - половината от тези хора бяха купени. Не се прави така политика. Политика се прави с ясни послания, с ясни решения и действия. За съжаление по-голямата част от дебата днес протече в такова политиканстване и разтягане на локуми.

- На какво залага РБ за изборите?

- Ние залагаме на няколко неща. Това са реформи в съдебната система, образование за всички и задължително образование, развита икономика, данъчната политика и т. н. - все болни места, болни теми. Имаме една изключително добре написана програма, която съм напълно убеден, че е реално приложима, ако съумеем да спечелим доверието на гражданите. Това са европейски виждания и аз винаги съм казвал едно нещо - това, което хората си избират, това и ще ги управлява. Така че на 5 октомври да не се сърдят пловдивчани или българите, ако бъдат избрани типажи, които викат и крещят нереални неща като един милион работни места. Трябва да се замислят хората за кого да гласуват, аз ги съветвам да гласуват за образованите и професионалистите, а те са при нас - в РБ. Това се показва с действия, с поведението към хората и ако искаме да имаме една нормална държава - без викове и крясъци, както тази сутрин на този дебат. Нека България се замисли за кого ще гласува на 5 октомври.

- В този ред на мисли трябва ли да се въведе задължително гласуване?

- Абсолютно да! Защото българинът започна да бяга от отговорността към най-важното - бъдещето на държавата ни, на самите нас. А то, бъдещето, може да бъде определено само и единствено с гласуване. Електронно гласуване също трябва да има.

- Започнахме разговора с проваления дебат. Смятате ли, че трябва да има такива дебати?

- Напълно подкрепям тази идея. Тези дебати трябва да се състоят, но категорично не в такава обстановка. Защото в Пловдив можеше и друго нещо да стане. Ако беше дошла агитката на "Ботев" Пловдив, да кажем, тогава тя щеше да помете г-н Бареков. Защото знаем всички какво вече е отношението на тази агитка към него.

Друго нещо, което е много важно, може да ги наричат лумпени агитките на пловдивските клубове, но понякога те имат много по-гражданско чувство и отговорност отколкото тези, които са платени да се явяват на подобни места като днешния дебат. Поне агитките го правят много повече спонтанно и от сърце, много по-искрено, отколкото това, което видяхме.

- След 5 октомври виждате ли коалиция между РБ и ГЕРБ или друга партия?

- С която и да е партия, реформаторите няма да правят никакъв компромис. Коалицията е добро нещо, защото обединява повече хора и сила, която дава и повече възможности за действие в посока истинска промяна на едно бъдещо правителство. Въпросът е да не правиш компромис с идеите, които имаш и пътя, по който си тръгнал. Не може обаче да се говори за коалиции, преди да са минали изборите. Това е една спекулация, която върви постоянно и тя е нарочно предизвикана с цел да се отблъснат симпатизантите на РБ, защото те все пак са алтернатива на ГЕРБ, а така да се намалят и процентите, които ще имаме.

Пак казвам, при коалиция, с която и да е партия, РБ няма да прави компромиси. Има ли компромиси, ние ще се изгубим като блок, освен това ще покажем и че сме същите, каквито и досегашните управляващи. Това не е начинът, по който ще променим държавата.

- На финал, имате ли някакво лично мото за предизборната си кампания в Пловдив? 

- Силно вярвам, че слоганът на реформаторите "Всичко е в твоите ръце" обобщава връзката ни с избирателя. Аз лично бих добавил "без компромиси в политиката". Смятам, че днес го показах.



Още по темата: общо новини по темата: 486
20.07.2017 »
31.03.2016 »
28.04.2015 »
27.04.2015 »
28.01.2015 »
26.01.2015 »
предишна страница [ 1/81 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: